Застраховател плаща 300 лв. на община, не успя да я осъди за 163 лв.

Застраховател трябва да плати 300 лв. разноски на Община Търговище, след като не успя да я осъди по регресен иск за 163 лв., платени на клиент, чиято кола се повредила при пропадане в дупка. Районният съд отхвърли иска като неоснователен и недоказан.

Причината е, че автомобилът е пропаднал в дупка, запълнена с вода на бул.”Ал. Стамболийски”, който се води част от републиканската, а не от общинската пътна мрежа, посочили юристите на кметството.

Съдът е назначил експертиза по въпроса, но застрахователят не е внесъл исканата такса и така тя не е била проведена. Тъй като не са били събрани доказателства, пада и искът. Вместо него от компанията трябва да платят на кметството направените разноски.

Това е поредно дело за щети на автомобили, пропаднали в дупки на републикански участъци от мрежата, която минава и през града. След тежката зима зейнаха ями, които Общината започна да запълва, въпреки че това е работа на държавата.

От кметството поискаха Агенция „Пътна инфраструктура” да се ангажира с тези ремонти. Миналата година само за кръпки по тези улици са вложени над 25 000 лв. Едва 1/5 от тях били от държавата, а останалите е наляла Общината, за да обезопаси опасни участъци, които не са нейна отговорност.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България