Вениамин, Симона, Тодор и Ивана отпаднаха след първия концерт на живо в „Гласът на България“

Тино от „Гласът на България“ вкара чалга хит във филм на Тарантино

Лекуват в „Пирогов“ момче, поразено от токов удар в Северна Македония

Клуб на БГ професионалисти превзема Вашингтон Организацията помага на сънародниците ни да се реализират по-добре в Америка

Битката на финалистите в „Гласът на България“ започна

Британски алпинист загина на слизане от Еверест

Амелия Личева – във фокуса на Българския П.Е.Н.-център

Текстописецът и продуцент Крис Янг пред “Труд”: Дара е енергийно торнадо

51-годишен мъж, изпаднал в мозъчна смърт, стана донор на черен дроб Мъжът е приет във Великотърновската болница с тежка травма

Запорираха сметки и имоти на кмета на Септември Марин Рачев и съпругата му

Откриха ДНК следи от заподозрения за експлозията в Лион

Без тениска на бала, моля! Благотворителността ви да е по мярка…

Българка в Лион: В момента, в който е избухнала бомбата, чухме силните писъци

Международен трибунал на ООН постанови Русия незабавно да освободи арестуваните украински моряци

Защо възрастните китайци нямат ставни болки

Застраховката на шефа на „Булмаркет“ не стига за покриване на щетите от експлозията в Хитрино

Застрахователната полица на фирма „Булмаркет” няма да покрие щетите от експлозията в Хитрино. Това призна собственикът й Станко Станков, предаде БТВ.

Повечето хора в Хитрино не са застраховали къщите си. Нямат „Каско” и за колите, изпепелени от експлозията. Затова ще трябва да разчитат на обезщетения само от фирмата превозвач.

По думите на Станков сумите от застраховката няма да е достатъчна. „Ние от наша страна със сигурност ще трябва да покрием щетите допълнително над застраховката”, посочи той.

„Фирмата носи своята отговорност, ако се докаже, че има вина”, подчерта Станков.

От „Булмаркет” не казаха на каква стойност е застраховката, но лимитът й е 500 хиляди лева. Те няма да стигнат и пострадалите вероятно ще получат минимални обезщетения.

„Ние сме наели адвокатска кантора, за да бъде в помощ на хората”, коментира кметът на Хитрино Нуридин Исмаил.

За обезщетения обаче ще може да се претендира едва в края на делото за експлозията на гарата, при това само ако се докаже вината на машинистите или на превозвача.

 

 

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (6)

  1. Тоя тунеядец да не лъже и маже. След като няма ще намери. И как, когато се докажела вината? Вината е ясна, Или и тоя паразит иска да обвини леля Пена чиастачката за жестокото масово убийство. И нали се разбрахме – Труд или някой по-достоен в=к следи приходите и плащанията за Хитрино на пострадалото население. Идват големи суми, има и интерорганизации за помощ в подобни случаи, и е задължително всяка стотинка да отиде по предназначение или за пострадалите. Никакво крадене и мърсуване с човешката мъка. Хитрино е около 600 човека. Не са пострадали всички, къщите и колите по тези места са евтини и няма да струват скъпо да се ремонтира и възстановят. Освен това държавата има фонд, ако некой не го е окрал вече, за подобни трагедии. Много е вреоятно пари да останат или да се направи така че да останат…При подобни случаи се краде мнооого..

  2. e nail I darjavata shtqla da dade pari. ama te shte otidat pri priqtelski firmi za popravnka na patishtata, toka I dr. Na horata nishto qnma da dadat. eto tova ni e stranata shibana.

  3. Гражданинът Станков не е длъжен да плаща от джоба си. Ако пострадалите или Държавата осъдят фирмата (ООД), едва ли ще полу4ат нещо, просто тя вероятно ве4е е изто4ена след катастрофата. А на
    босия цървулите как да вземеш?

  4. Щом няма покритие на достатъчна по размер щета има правила или пак съда ще се прави на неразбрал. Да видят как процедират в белите държави. И още до момента трябваше да има виновни лица в ареста като безотговорните машинисти и шефа им.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.