Засякоха кражба на ток от външен контакт на къща

Комшия включил удължител в контакта на отсъстващите съседи

 

Кражба на ток е на път да разтури добросъседски отношения в търговищкото село Баячево, след като собственик на имот установил, че комшия се включил в елинсталацията му чрез външен контакт на къщата.

51-годишният стопанин живеел в града и ходел в Баячево през различни интервали от време. Дали последните сметки за ток са го изненадали или на място е установил, че има кабел от дома му към комшията, не се уточнява, но той подал сигнал в полицията за неправомерно присъединяване към инсталацията му.

Било потвърдено, че във външен контакт на дома има включен удължител към съседната къща на 50-годишен мъж.

Какво е захранвано с крадения ток, каква е била консумацията, за какъв период или е било инцидентно, ще уточняват тепърва експертизи.

Иначе съседите били в добри отношения и окраденият бил позволил на комшията да ползва кладенеца за вода в двора му, но не предполагал, че ще се включат да навъртат и на електромера му.

От полицията допълниха, че този способ, чрез удължител към външен контакт на къща или стопанска постройка, бил използван и преди. Стопаните на такива имоти, включително и вили, които не живеят там целогодишно, но имат поставени контакти отвън, трябва да имат едно на ум, че може някой да се възползва от това удобство. Превантивно, а и с цел безопасност, било най-добре да се изключва централно захранването на имота от таблото.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони