На 14 декември 2017 да почерпят

В бюджет 2018 на община Добрич Има заложени 60 000 лева за нови алеи в гробищния парк Последните покойници ги погребват сега насред полето

Тереза Мей загуби ключов вот за Брекзит

Част от американски хеликоптер падна върху японско училище

Kласация за най-търсените думи за 2017 г. Гришо и Шушана са шампиони в Гугъл

Годеницата на принц Хари ще празнува Коледа с британското кралско семейство

Норвегия първа в света изключи FM радиото Националните станции преминават на цифрово излъчване

6-годишно американче стана милионер от YouTube

730 милиона лева раздаде правителството Кабинетът развърза коледно кесията МС, шест министерства, външното разузнаване, държавни фирми и общини получиха допълни средства за разходи

Японски фирми разкриват 8000 работни места у нас Очаква се повече родни компании да търсят партньори за износ в Страната на изгряващото слънце

Днес е българската премиера на Епизод 8 от “Междузвездни войни”

Нов център за рехабилитация и интеграция за деца и лица с увреждания откриха в Пловдив

Мая Манолова: Решението на КЕВР за цената на водата може да бъде върнато назад

По-малко лекари напускат България

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в четвъртък, 14 декември 2017

Засякоха мъж, продавал препариран орел Еколози сигнализирали полицията за продажба в интернет

Снимка: МВР

Полицаи се явиха на уговорка, направена в интернет, за продажба на препариран орел, който попадал в забранителен списък по закона за биологичното разнообразие и заловиха продавача. Сделката е трябвало да стане в сряда в Омуртаг.

Преди това еколози засекли обявата за продажбата на препарираната птица в интернет и сигнализирали МВР. Техни служители в Омуртаг влезли във връзка с търговеца от Лясковец, Търновско.

При задържането 29-годишният мъж разказал, че препарираната птица била на тъста му, който починал. Той решил да го продаде, за да подпомогне финансово тъща си. По неофициална информация искал около 260 лв. за орела.

От полицията в Търговище уточниха, че препарираният екземпляр от защитен вид от рода орли, бил вписан в Приложение N3 към чл.37 от Закона за биологичното разнообразие.

Според наказателния кодекс, който търгува с екземпляри от защитени видове от дивата флора или фауна, или с техни части или продукти, когато не представлява маловажен случай, се наказва с лишаване от свобода до 5 години и с глоба от 2000 до 20 000 лева. За противозаконно унищожаване, придобиване, държане или отчуждаване на екземпляр от защитен вид, когато не представлява маловажен случай, наказанието е лишаване от свобода до 3 години или пробация, както и глоба от 2000 до 10 000 лева.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.