Затварят "Дунав мост" три дни за по пет часа

Окончателното решение за затварянето на Дунав мост при Русе и Гюргево вече е факт. Трафикът по съоръжението ще бъде спрян изцяло за три дни в период от пет часа преди обед, предаде  БГНЕС.

В писмо от Румънската национална компания за автомагистрали и национални пътища, изпратено допълнително до АПИ, е посочено, че техническото изпитване на Дунав мост ще се проведе от 21 до 23 октомври – петък, събота и неделя. Мостът ще бъде затворен за движение за всички превозни средства за период от пет часа във всеки от тези три дни. Става въпрос за часовете от 7:25 часа до 12:20 часа, когато ще се извършват тестове за натоварването на пътната част на моста. Това се налага във връзка с приключването на основния ремонт на румънската част на съоръжението.

Решението не съвпада с очакванията от българските власти трафикът да бъде спрян в нощните часове, когато се движат по-малко превозни средства. Най-вероятно ще се стигне до образуването на опашки от автомобили, а най-притеснени са хората, които ще гонят полети от Букурещ в тези три дни. Те ще трябва или да тръгнат половин ден по-рано от предвиденото, или да търсят алтернатива през Свищов и Силистра.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес