Затварят за ремонт тунела под Античния театър в Пловдив, но само през нощта

Кметът на Пловдив Иван Тотев е издал заповед да стартира незабавно ремонт на тунела на бул. "Цар Борис Трети Обединител" под Античния театър, като съоръжението ще бъде затворено за движение на МПС-та в нощните часове от 22 до 5 часа от 21 февруари (вторник) вечерта.

Така няма да се налага промяна в разписанията и маршрутите на автобусите от градския транспорт. Затварянето на тунела ще трае максимум 10 дни, през които ще се подменят изгорелите осветителни тела, а самото съоръжение ще бъде пребоядисано в светли тонове и освежено.

21pl4002-22През миналата седмица в Пловдив беше извършено обследване на тунели, подлези и надлези, като комисията от експерти не констатира опасни обекти.

Единствено в подлеза под Централна поща на ул. "Гладстон" бяха обрушени опасно надвиснали парчета, които създаваха предпоставки за инциденти. Градската управа ще търси пари за ремонт на този подлез, на който при изграждането му през 1984/85 г. не е поставена хидроизолация, от Междуведомствената комисия за бедствия и аварии. Според експертите за основен ремонт на съоръжението ще са нужни около 7 млн. лв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България