Затварят магазините на пазара в Сливен, общината опрощава наемите до края на месеца

Магазините за промишлени стоки на централния кооперативен пазар в Сливен ще бъдат затворени от 20 март, съобщиха от общината. Търговците няма да заплащат наем на общината до края на месеца. Мярката е част от превенцията срещу разпространението на коронавирусните инфекции.

Продължава засиленото полицейско присъствие в кв."Надежда" за предотвратяване на струванията от хора и регулиране на движението. Продължава и нощната дезинфекция на критичните точки в Сливен - обработват се детски площадки, спирки, пазара, пейки и др.

От общината отново съобщиха, че протоколите на лицата, на които е наложена домашна карантина, се връчват от органите на МВР. При неспазване на карантината, нарушителите носят наказателна отговорност.

Към момента няма потвърден случай на заразен с коронавирус гражданин на територията на Сливен и общината. Местната администрация напомни, че на открития горещ телефон могат да се подават сигнали за струпване на хора, работещи заведения и други нарушения на разпоредените противоепидемични мерки. "Няма причина за паника. Пазете живота на вашите близки", призова кметът Стефан Радев и прикани хората да бъдат дисцпилнирани и разумни.

Коментари

Задължително поле