Затварят опасния подлез на жп гарата в Стамболийски

Стотина жители на Стамболийски се включиха в петък в протестното шествие от общината до жп гарата и надигнаха глас срещу калпавия ремонт на подлеза под жп линията Пловдив-София, който е единствената пешеходна връзка между северната и южната част на града.

"Даваме 24 часа, а не 24 дни срок за обследване на пукнатините, появили се в подлеза", декларира Георги Мараджиев, кмет на Община Стамболийски. Той обяви, че вече не вярва на обещанията на хората на НКЖИ (Национална компания "Железопътна инфраструктура") и затова общината ще заделе 2000 лв. от бюджета си, за да направи собствена експертиза, която да установи причините за пукнатините в опасния подлез на жп гарата. Ако причината се окаже конструктивна, кметът възнамерява да затвори подлеза, тъй като това би застрашило живота на хората. "Няма да допусна да се случи трагедия, подобна на тази от преди няколко дни в тунела "Ечемишка", декларира градоначалникът на Стамболийски Георги Мараджиев.

Жителите на Стамболийски са бесни, че въпреки многобройните сигнали и жалби от фирмата изпълнител на ремонта на жп подлеза "ДЗЗД АЙ ДЖИ ЕЙ ЖП ИНФРАСТРУКТУРА" и възложителя Национална компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ) до петък не са им обърнали никакво внимание. Освен с пропукани стени пешеходният жп подлезът, който е единствената връзка на хората от южната страна на гара Стамболийски с банките, общината, полицията и поликлиниките, намиращи се от северната страна на града, е и наводнен заради топенето на снега.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини