Въоръжаваме пехотата за 1,464 млрд. лева Военните канят 4 компании в търга за нови бойни машини

Полицията разследва жестоко убийство във Варна

Изнесоха опасния серовъглерод от „Химко“ извън страната

Лекари от „Пирогов” преглеждат с 5G връзка Технологията позволява дистанционни високоспециализирани консултации

Еврокомисар проверява казуса с партийните субсидии

Увеличават бюджета за национална туристическа реклама Браншът иска нови визови режими за турци и рунаци

Тим от Китай прави Бейл №1 в света по пари

Роналдо зарадва свой фен в Сингапур

1200 лева глоба за побой след засичане Таксиджия нанесъл телесни повреди на бизнесмен

Депутатът от БСП Явор Божанков: Зам.-губернаторът на Велико Търново Детелина Борисова с имоти на занижени цени

Колони от автомобили чакат да влязат у нас на ГКПП Гюргево – Русе

24 участници в битка за 200 000 лв. в „Игри на волята: България“ Снимките на новото приключенско риалити предаване започнаха

Седем държави свързаха традициите си с Велико Търново

Съдят бивш директор на домове за възрастни хора в Монтанско

Осем души от бандата, подготвяла убийства срещу магистрати, се признаха за виновни

Затварят опасния подлез на жп гарата в Стамболийски

Стотина жители на Стамболийски се включиха в петък в протестното шествие от общината до жп гарата и надигнаха глас срещу калпавия ремонт на подлеза под жп линията Пловдив-София, който е единствената пешеходна връзка между северната и южната част на града.

„Даваме 24 часа, а не 24 дни срок за обследване на пукнатините, появили се в подлеза“, декларира Георги Мараджиев, кмет на Община Стамболийски. Той обяви, че вече не вярва на обещанията на хората на НКЖИ (Национална компания „Железопътна инфраструктура“) и затова общината ще заделе 2000 лв. от бюджета си, за да направи собствена експертиза, която да установи причините за пукнатините в опасния подлез на жп гарата. Ако причината се окаже конструктивна, кметът възнамерява да затвори подлеза, тъй като това би застрашило живота на хората. „Няма да допусна да се случи трагедия, подобна на тази от преди няколко дни в тунела „Ечемишка“, декларира градоначалникът на Стамболийски Георги Мараджиев.

Жителите на Стамболийски са бесни, че въпреки многобройните сигнали и жалби от фирмата изпълнител на ремонта на жп подлеза „ДЗЗД АЙ ДЖИ ЕЙ ЖП ИНФРАСТРУКТУРА“ и възложителя Национална компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ) до петък не са им обърнали никакво внимание. Освен с пропукани стени пешеходният жп подлезът, който е единствената връзка на хората от южната страна на гара Стамболийски с банките, общината, полицията и поликлиниките, намиращи се от северната страна на града, е и наводнен заради топенето на снега.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.