В Якутия измериха -67 градуса по Целзий

Появи се нов свидетел на убийството на Петър Христов

Министър Ангелкова разговаря с ръководителя на Световната организация по туризъм

Украинският парламент отказа да обяви ЛНР и ДНР за терористични организации

Сърбин и албанец разследват убийството на Оливер Иванович

Евродепутатите обсъждат влиянието на руската пропаганда

Еврокомисията опроверга поредна лъжа за „Труд”

Диктатурата на пролетариата, Народният съд и Възродителният процес влизат в 10-и клас

Любители откриха нова планетарна система Всички небесни тела са по-големи от Земята

7 жертви при катастрофа на колумбийски военен хеликоптер

Ключът към дълголетието са ядките и бобовите храни Проучването проследява живота на над 100 000 души

Борисов представи приоритетите на българското председателство пред парламентарната група на ЕНП

София започва разплитането на казуса с Витоша Общината създава междуведомствена комисия, която да намери изход от ситуацията

Съседка на трите жени от къщата на ужасите в Свищов: Като деца момичетата бяха даровити, пишеха стихове и рисуваха

Летим до Баку за 29 евро Всеки вторник ще има полети до София и до столицата на Азербайджан

Затварят опасния подлез на жп гарата в Стамболийски

Стотина жители на Стамболийски се включиха в петък в протестното шествие от общината до жп гарата и надигнаха глас срещу калпавия ремонт на подлеза под жп линията Пловдив-София, който е единствената пешеходна връзка между северната и южната част на града.

„Даваме 24 часа, а не 24 дни срок за обследване на пукнатините, появили се в подлеза“, декларира Георги Мараджиев, кмет на Община Стамболийски. Той обяви, че вече не вярва на обещанията на хората на НКЖИ (Национална компания „Железопътна инфраструктура“) и затова общината ще заделе 2000 лв. от бюджета си, за да направи собствена експертиза, която да установи причините за пукнатините в опасния подлез на жп гарата. Ако причината се окаже конструктивна, кметът възнамерява да затвори подлеза, тъй като това би застрашило живота на хората. „Няма да допусна да се случи трагедия, подобна на тази от преди няколко дни в тунела „Ечемишка“, декларира градоначалникът на Стамболийски Георги Мараджиев.

Жителите на Стамболийски са бесни, че въпреки многобройните сигнали и жалби от фирмата изпълнител на ремонта на жп подлеза „ДЗЗД АЙ ДЖИ ЕЙ ЖП ИНФРАСТРУКТУРА“ и възложителя Национална компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ) до петък не са им обърнали никакво внимание. Освен с пропукани стени пешеходният жп подлезът, който е единствената връзка на хората от южната страна на гара Стамболийски с банките, общината, полицията и поликлиниките, намиращи се от северната страна на града, е и наводнен заради топенето на снега.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.