Затварят хотел в Бяла, работил без категоризация

Апартхотел в Бяла ще бъде затворен заради липса на категоризация, съобщи след проверка в обекта министърът на туризма Николина Ангелкова. При нея се установи, че хотелът е имал категория 2 звезди, но тя изтекла през 2015 г.

%d0%b0%d0%bd%d0%b3%d0%b5%d0%bb%d0%ba%d0%be%d0%b2%d0%b01

Година по-късно собствениците поискали повече звезди, но обектът не отговарял на изискванията. Така продължил да работи незаконно. За нарушението ще настояваме да бъде наложена максималната санкция от 10 000 лв., както и Комисията за защита на потребителите да запечата комплекса до привеждането му в съответствие със закона, каза Ангелкова.

Тя уточни, че от началото на сезона по цялото Черноморие са открити 19 подобни нарушения. Редно е общински чиновници да търпят санкции, ако бавят премахването на незаконни обекти от плажовете, добави министърът. Като пример тя посочи станалите скандали 6 заведения на ивицата в Шкорпиловци, за които МТ преди месец сезира кмета на община Долни чифлик с искане да ги премахне. "По моя информация такава заповед още няма. Междувременно част от плажа вече има наемател, но той не може да пристъпи към работа, тъй като сме длъжни да му предадем ивицата чиста. Затова отново ще сигнализираме местната власт да си свърши работата", поясни Ангелкова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България