Затварят част от "Симеоновско шосе" за почистване

Участък от бул. "Симеоновско шосе" ще бъде затворен за движение, за да минат снегорините и да почистят. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова след откриването на Паметника на загиналите полицаи при изпълнение на служебния си дълг в градинката на църквата "Свети Седмочисленици".

"Прогнозата е и през целия ден да продължи снеговалежът. Фирмите работят през цялото време. Сутринта имаше много засилен трафик. Това затрудни на много места почистването, но съм благодарна на "Пътна полиция", които съдействат и преди малко се договорихме да се затвори за момент участък от бул. "Симеоновско шосе", за да минат снегорините да почистят. Това ще се случва навсякъде, където е необходими, за да може да остане София отворена за движение при зимни условия", заяви тя.

"При градския транспорт също имаше затруднение по време на интензивния трафик, към момента той се е успокоил. Възложила съм след почистване на основни трасета на градския транспорт, да се влиза и в основни квартални улици, особено където има училища и детски градини", обясни кметът.

"Да не забравяме, че обстановката е зимна и се обръщам към шофьорите и пешеходците да бъдем внимателни", призова Фандъкова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България