Кои зодии говорят с Бог

На 20 януари 2019 да почерпят

ЦСКА продаде Мауридес

Американски военни убиха 52 сомалийски ислямисти при въздушен удар

Николай Банев с писмо от следствения арест

Тайбе и ансамбълът отличени в Нощта на шампионите

Тръмп обяви, че е избрано мястото за срещата му с Ким Чен-ун

Брутален феминизъм и политкоректни глупости в „Капитан Марвел“ Новата партийна линия се спазва от Холивуд

„Битка“ под водата САЩ-Русия – 0:1 Американците се самоуспокоиха като победител след края на Студената война

17 мигранти са в неизвестност, след като лодка се преобърна край Либия

Общинските съветници от БСП питат Фандъкова защо не прилага мерките срещу замърсения въздух

„Левски“ тръгна с хикс срещу руснаци, Стоянович доволен от промените в клуба

Отмениха и забавиха около 6 700 полета заради снежните бури в САЩ

Меркел заяви, че ще направи всичко възможно Великобритания да напусне ЕС със споразумение

България екстрадира в САЩ руски хакер, обвинен в компютърни измами

Затвореният екарисаж в Шумен съкращава 40 души

Eкарисаж „Брамас-96“ в Шумен съкращава 40 души от общ персонал 69, обяви собственикът Мирослав Александров пред „Труд“.

„Брамас“ не работи като екарисаж от началото на май, след като Областната агенция по безопасност на храните със свои заповеди заличи дейностите му и обезсили удостоверенията за регистрация за обезвеждане на животински продукти. Последваха протести на работниците, дружеството спечели делата срещу заповедите в Административен съд-Шумен, но заради обжалвания на агенцията не може да отвори врати.

От май до момента работниците са извършвали ремонти, ръководството им е плащало от свои резерви, но сега предстоят съкращения, заради липса на работа. Държавата продължава да дължи средства за възложена и извършена работа от екарисажа, но Александров не пожела да коментира точно колко милиона.

„Не сме се примирили, но използваме законни начини“, каза той и обясни, че някои от делата пред горна инстанция са насрочени чак за 2020 г.

Последно със свои решения от 25 юли т.г. по три административни дела Административен съд–Шумен е отменил три заповеди на директора на ОДБХ-Шумен, с които са заличени дейностите на екарисажа по „Обезвреждане на странични животински продукти от категория 1, 2 и 3, „Обект за производство, търговия и пускане на пазара на суровини и храни от животински произход, непредназначени за консумация от хора и на продукти получени от странични животински продукти категория ІІІ“ и на „Съхранение на продукти, получени от странични животински продукти категория 1 и 2“.

Според директора на агенцията търговецът не е приложил акт за въвеждане на експлоатация на целия обект, издаден по реда на Закона за устройство на територията/ЗУТ/ и така не се гарантира безопасност от пожари и аварии, опазване на околната среда, проследимостта на продукцията и липсата на риск от разпространение на заразни болести по животните.

Съдът приема обаче, че дружеството не е извършило грубо нарушение на нормативните изисквания, което да налага заличаване на регистрацията на обекта. Помещенията, в които дружеството извършва дейност /изградени през 1985 г. и 2004 г./, са въведени в експлоатация в съответствие с действащите по време на изграждането им нормативни актове.

Съдебният състав решава, че след като част от обекта е изграден и въведен в експлоатация преди приемането на ЗУТ и същият е приет в пълно съответствие с действащите по време на въвеждането му в експлоатация нормативни изисквания, няма законово изискване, да бъде приет отново по реда на ЗУТ.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.