Верижна катастрофа между седем автомобила край село Саранци По първоначална информация има пострадали хора

Патриотите със съвет „очи в очи“ Чакат номинация от НФСБ за поста на Валери Симеонов

Тръмп заяви, че разполага със записа от убийството на Хашоги, но не иска да го слуша

Внасяме 2000 шофьори от Украйна и Молдова Заплатите стигат до 4400 лева, но кандидати няма

Жълт код за снеговалежи в цялата страна утре

Китайци правят завод в Гоце Делчев Очаква да се открият 150 нови работни места

Румен Петков: Обединените патриоти отдавна доказаха, че нито са обединени, нито патриоти

Ново дъно за рейтинга на Макрон Над 400 ранени в протестите срещу цените на горивата

Макрон: Европа трябва да стане по-силна и по-суверенна, за да предотврати затъването на света в хаос

Бизнесменът Христо Янев е намерен мъртъв в дома си в Свиленград

Глас насън ми каза: Рисувай с пръсти! Проф. Божидар Димитров дал кураж на украинката Светла

Цвета Караянчева е начело на парламентарна делегация, която е на официално посещение в Япония

Готвачите на Мишлен правят от пиле мляко Висшата кулинария ще е подчинена на екологията през следващите десетилетия

Алберт Попов в топ 20 на Световната купа

Песков: Строителството на „Турски поток“ е реален принос към енергийната сигурност на европейския континент

Затвореният екарисаж в Шумен съкращава 40 души

Eкарисаж „Брамас-96“ в Шумен съкращава 40 души от общ персонал 69, обяви собственикът Мирослав Александров пред „Труд“.

„Брамас“ не работи като екарисаж от началото на май, след като Областната агенция по безопасност на храните със свои заповеди заличи дейностите му и обезсили удостоверенията за регистрация за обезвеждане на животински продукти. Последваха протести на работниците, дружеството спечели делата срещу заповедите в Административен съд-Шумен, но заради обжалвания на агенцията не може да отвори врати.

От май до момента работниците са извършвали ремонти, ръководството им е плащало от свои резерви, но сега предстоят съкращения, заради липса на работа. Държавата продължава да дължи средства за възложена и извършена работа от екарисажа, но Александров не пожела да коментира точно колко милиона.

„Не сме се примирили, но използваме законни начини“, каза той и обясни, че някои от делата пред горна инстанция са насрочени чак за 2020 г.

Последно със свои решения от 25 юли т.г. по три административни дела Административен съд–Шумен е отменил три заповеди на директора на ОДБХ-Шумен, с които са заличени дейностите на екарисажа по „Обезвреждане на странични животински продукти от категория 1, 2 и 3, „Обект за производство, търговия и пускане на пазара на суровини и храни от животински произход, непредназначени за консумация от хора и на продукти получени от странични животински продукти категория ІІІ“ и на „Съхранение на продукти, получени от странични животински продукти категория 1 и 2“.

Според директора на агенцията търговецът не е приложил акт за въвеждане на експлоатация на целия обект, издаден по реда на Закона за устройство на територията/ЗУТ/ и така не се гарантира безопасност от пожари и аварии, опазване на околната среда, проследимостта на продукцията и липсата на риск от разпространение на заразни болести по животните.

Съдът приема обаче, че дружеството не е извършило грубо нарушение на нормативните изисквания, което да налага заличаване на регистрацията на обекта. Помещенията, в които дружеството извършва дейност /изградени през 1985 г. и 2004 г./, са въведени в експлоатация в съответствие с действащите по време на изграждането им нормативни актове.

Съдебният състав решава, че след като част от обекта е изграден и въведен в експлоатация преди приемането на ЗУТ и същият е приет в пълно съответствие с действащите по време на въвеждането му в експлоатация нормативни изисквания, няма законово изискване, да бъде приет отново по реда на ЗУТ.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.