Затвориха Хаинбоаз заради разлив на гориво

Снимка: Владимир Савов

Опесъчават засегнатия участък

Преминаването на автомобили през Прохода на Републиката в сряда вечерта бе временно преустановен. За това предупредиха от Областната дирекция на МВР във Велико Търново. Причината е разлив на дизелово гориво от неизвестен към момента автомобил, което създава предпоставки за пътни произшествия. Разливът е от южния склон на Прохода на Републиката до Предела.

За инцидента незабавно са уведомени пътните служби, които са започнали опесъчаване на асфалтовата настилка.

Проходът ще остане затворен до почистването на платното. Леките автомобили могат да използват Прохода Шипка като алтернативен вариант.

Полицията издирва тира, който е разлял горивото. Претърсват се международните паркинги по трасето. Предполага се, че се е пробил резервоарът на камиона и въпреки това шофьорът е карал в продължение на километри в посока към старата столица.

"Подобен случай имаше преди 4-5 години, но тогава разливът беше от Южния пътен възел във Велико Търново до горнооряховското село Поликраище. Наложи се трасето да бъде затворено за движение, докато не бъде обработено и обезопасено", спомнят си блюстители на реда от Велико Търново.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България