Глобиха над 43 000 шофьори от началото на акция „Зима“

Италианска светкавица с мощността на 819 коня Sian е първият хибрид на Lamborghini и най-мощният модел на марката

Какво правят пенсионери в публичен дом?

Все още се издирва мъжът, който нападна и рани жена при обир в газстанция в София

Елизабет Хърли: Страстта е полезна за здравето

Днес е Световният ден в памет на жертвите от катастрофи

Мъж уби три от децата си и съпругата си в Сан Диего, след което се самоуби

Зодиите на пътя

На 17 ноември 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за неделя, 17.11.2019

Жена е била ранена при въоръжен обир на газстанция в София

Хиляди се събраха на протест срещу Николас Мадуро във Венецуела

Зловещият Какамо – между легендите и историята Каменното орлово гнездо сякаш е обитавано от призраци

Конят, който предизвика катастрофа със 7 ранени, е безстопанствен

Родителите на починалото 3-годишно дете: Лекарите виждаха, че умира

Затвориха част от Хаинбоаз заради закъсали камиони

Пътят през Проходът на Републиката, в участъка от великотърновското село Мишеморков хан до Гурково, бе затворен в петък за движение на всички превозни средства заради обилния снеговалеж. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР във Велико Търново.

От платното ще бъдат изтеглени всички закъсали товарни автомобили. Настилката ще бъде почистена и опесъчена. Автомобилите, пътуващи в посока от Гурково към Велико Търново, могат да се движат. Преминаването през Хаинбоаз става при зимни условия и повишено внимание.

В условията на продължаващ снеговалеж улиците и пътищата на територията на Велико Търново и в рамките на общината са проходими при зимни условия. Няма населени места, в които да е констатирано прекъсване на електроенергията и водоподаването.

Състоянието на пътната мрежа се следи непрекъснато, заедно с промяната на метеорологичните условия. На територията на старопрестолния град оперират 10 машини. Служители на общинското предприятие „Зелени системи” ще почистят с приоритет тротоарите, обществени пространства, както и зоните около автобусните спирки и входовете на центровете за социални услуги.

Уличната мрежа на територията на град Велико Търново е с обща дължина от 114,64 линейни километра. Отговорната за зимната й поддръжка фирма разполага с достатъчни количества инертни материали и над 20 машини. За почистването на 146 километра шосета от общинската пътна мрежа също са осигурени достатъчни количества инертни материали и необходимите машини.

Съгласно Наредбата за опазване на околната среда жителите на Велико Търново, собствениците и наематели на жилищни, търговски, стопански помещения и гаражи са длъжни да разчистват от сняг и лед прилежащите към сградите тротоари, дворни места и пространства.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.