Инспектори от ОДБХ Бургас умъртвиха 99 прасета в Ахелой, укрити от собствениците им

Президентът Радев се срещна с посланика на САЩ у нас Херо Мустафа

Община Елена кани на празник на еленския бут Традиционното събитие е насрочено за 16 и 17 ноември

Представят проект за нова автомагистрала „Дунав-Егея“ Дължината на трасето в България е 327,865 км и е на стойност 1 860 520 853 евро

Искат постоянен арест за извършителя на убийството в Кюстендил

2021 г. изплащат първите допълнителни пенсии

Йорданка Фандъкова положи клетва като кмет на София

Нивите в Шумен поскъпнаха с 500%

Около 50 ракети са били изстреляни срещу Израел от Ивицата Газа (ВИДЕО)

Нина Добрев приета в болница по спешност

Хилария Болдуин отново загуби бебето Втори спонтанен аборт за една година

Областният управител на София към общинските съветници: До края на мандата си работете в полза на столицата

Арестант избяга в Бургас Извели го да чисти, ударил охраняващия го полицай с дръжката на метлата

Джип уби пешеходец на бул. „Симеоновско шосе“ в София

Кола връхлетя върху пешеходка в Търново Сигнал за инцидента е подаден в полицията след 7 часа

Затвориха школска лафка в Шумен

Шуменската агенция по безопасност на храните затвори училищен бюфет, в който проверители се натъкнали на лоша текуща хигиена и неспазване на Наредбата за специфичните изисквания към храните, предлагани в детски заведения и училища. Открити са 3 вида закуски с колбас и „Кренвиршка“, които не отговаряли на изискванията. Брашното не е било произведено по утвърден стандарт „България”, колбасите и кренвиршите не са произведени по утвърдения стандарт „Стара планина”.

В бюфета са констатирани още 11 вида продукта – сладкарски изделия, десерти, напитки, лютеница, които били със съставки, неотговарящи на Наредба 9. Фактът, че се били в срок на годност не е достатъчен, уточняват от агенцията. На нарушителя е съставен акт за установеното нарушение, ще бъде издадено и наказателно постановление за глоба 1000 лева. Училището няма да остане без павилион за закуски и той ще отвори веднага след като бъдат изтеглени нередните стоки, каза д-р Катя Димитрова, шеф на шуменската дирекция.

Българската агенция по безопасност на храните извършва извънредни проверки в хранителните блокове към ясли, детски градини, детски кухни и училищни столове и бюфети за спазване на Наредбата за специфичните изисквания към безопасността и качеството на храните, предлагани в детските заведения и изтеклия гратисен период за сключените договори преди влизането в сила на последното й изменение. Според него храните за деца трябва да са произведени по национален, браншови или утвърден стандарт.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.