Затворник в отпуска се правил на инкасатор

Снимка: Архив

Затворник, пуснат в отпуск от Белене, се правил на инкасатор на водомери в Шумен. Влязъл в два апартамента, успял да отмъкне 700 лв. от единия. Районният съд в Шумен осъжда Д.М.А. на 1 г. и 4 месеца затвор при строг режим на изтърпяване на наказанието.

Затворникът, който е от Варна и е многократно осъждан, бил пуснат в отпуск от 3 до 9 април т.г. В последния ден, вместо да се прибере зад решетките дошъл да се види в Шумен със стари приятели, с които бил израсъл по домове за сираци. Докато вървял по централния бул."Велики Преслав" на един жилищен вход прочел обява за предстоящо отчитане на водомери и веднага решил да се престори на инкасатор.

В първото жилище го пуснали, но се върнал синът на възрастна жена и Д.М. решил, че измамата му няма да мине. Във втория апартамент попаднал на любезна домакиня, обяснил й дори, че водомерът е за смяна и за това са нужни 35 лв. Докато пишел протокол, видял как жената вади парите от тайник в кухнята. Когато тя излязла на терасата, той прибрал 700 лв. от мястото.

Похарчил към 300 лв. за свои нужди и се завърнал в Белене чак на 18 април. Предал на управата на затвора остатъка от парите и те вече са възстановени на шуменското семейство.

Възрастните хора дали добро описание пред полицията, включително, че "инкасаторът" бил с нахлупена шапка с козирка. Тя била иззета, а сега магистрати постановяват да му се върне. Наказанието се добавя към неизтърпяната част от присъдата на Д.А.

Коментари

Задължително поле