Затворник написал 500 жалби за малки порции и неудобни възглавници

Бургаската окръжна прокуратура на първо място по внесени актове

Лишен от свобода е написал 500 жалби само за една година за лоши условия в Бургаския затвор. Пандизчията се жалвал от малки порции в столовата, малък асортимент в лафката, неудобни възглавници, лоши миризми и др.

Прокуратурата проверява всеки от сигналите, независимо дали някои звучат смешно или тъжно. В момента се проверяват и 7 сигнала на лишени от свобода, че над тях е упражнено насилие. до момента обаче нито едно от оплакванията не се потвърждава. Това бе съобщено пред журналисти в четвъртък на пресконференция- отчетна за миналата година, дадена от прокуратурата.

Окръжна прокуратура – Бургас е на първо място от всички окръжни прокуратури в страната по внесени прокурорски актове (обвинителни актове, споразумения и предложения по чл.78а от НК) за решаване в съд – общо 2 107. Констатирани са изключително добри резултати в броя на върнатите дела и оправдателните присъди, съобщи председателят на Окръжна прокуратура Бургас- Георги Чинев.

Ръководството на Окръжна прокуратура определи като респектиращи данните, които показват едва 2.33% върнати прокурори актове и едва 1.14% оправдателни присъди от всички внесени 2 107 броя прокурорски актове през 2018 г.

Коментари

Задължително поле