Затворник от Пазарджик глътна 12 пирона в знак на протест срещу отказ да го върнат в Пловдив

Снимка: Архив

Излежаващият ефективна присъда от 6 години и 8 месеца лишаване от свобода за грабеж Мехмед Райнов Михайлов е глътнал 12 пирона в знак на протест срещу условията в Пазарджишкия затвор и отношението към него там.

Осъденият за грабеж мъж е започнал да изтърпява наказанието си лишаване от свобода на 13 март 2015 г. в затвора в Пловдив. "Изненадващо преди месец и половина-два ме преместиха в Пазарджишкия затвор, където условията са ужасни, и то без никакви обяснения", заяви Мехмед Михайлов, който се свърза по телефона с кореспонденското бюро на "Труд" и обясни мотивите си за решението да се нагълта с пирони, които отковал от стените в килията си.

От Министерството на правосъдието веднага се заеха да проверят случая. "Един от лишените от свобода в затвора в Пазарджик действително е погълнал няколко малки метални предмета, след което е съобщил, че иска да бъде преместен. Преместването обаче е възможно след подаване на молба до Главния директор на ГДИН, но такава лишеният от свобода не е подавал и съответно не е получавал отказ. Назначена му е диета, за да отдели погълнатите предмети", съобщи Иван Димов, шеф на дирекция "Връзки с обществеността и протокол" в Министерството на правосъдието.

"Умирам от болки от пироните в корема, но от лечебницата ми казаха, че трябва най-напред да се подуя, за да мога да ги изкарам. Не е вярно, че не съм подал молба за преместване. Такава съм подал, но не знам защо тя не е стигнала до главния директор на ГДИН", декларира Мехмед Михайлов при повторното си позвъняване на редакционния телефон от стационарен апарат в затвора в Пазарджик с номер 034/480349.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право