Затворници направиха играчки за деца със специални потребности

Лишени от свобода от затвора във Враца изработиха и подариха дидактически играчки на децата от врачанско училище.

"Тази годна под ръководството на господин Георгиев и по негова идея, направихме 15 комплекта за деца със специални образователни потребности, които подарихме на ученици от училище "Никола Войводов" във Враца и са от голяма помощ на ресурсните учители", каза за БНР директорът на средно училище "Мито Орозов“ във врачанския затвор, Елеонора Дончева.

Учениците са изработили дидактическите играчки под ръководството на учителя по практика към училището, Красимир Илиев. Около 10 затворници продължават обучението си в курса по стругарство и приложно изкуство. От две години в училището към затвора се издават и дипломи за професията стругар.

"Имаме успешно завършили момчета, които вече получиха дипломите си за средно образование, тъй като издържаха матурите. Вече имаме и един студент в Лесотехническия университет. Тази година пък две момчета завършиха успешно и се дипломираха, дори с успех по-висок от средния за страната по география специално... Това ни кара да се гордеем, защото за да постигнем това с тези хора, да ги мотивираме е един дълъг и много труден процес..."

Обучението е част от проекта на Министерството на образованието и науката за учене през целия живот

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България