Затвор за братя, били и ограбили инвалид в монтанско

Окръжният съд в Монтана наказа с по 1 година и 6 месеца затвор ефективно двама братя, били и ограбили  жител на село Славотин с физически увреждания. Това стана след подписано споразумение между прокуратурата и защитата на братята с инициали Г. М. И. и Е. М. И. за горепосочените наказания. 

Според доказателствата по делото на 23 март т. г. около час след полунощ 30 годишният Е. И. заедно с брат си -39 годишният Г. И.,   при условията на опасен рецидив  нападнали в дома му в  Славотин 52-годишния  С.Л. А. , нанесли му побой и  му откраднали 80 лева. 

На следващия ден полицаите разкрили и задържали нападателите, които били разпознати и от пострадалия.  Г. И. и Е. И. са криминално проявени,  по-възрастният  е излязъл от затвора  през октомври 2019 г, а Е.И. има четири присъди за различни престъпления, едната от които е ефективно лишаване от свобода.  Пред съда двамата подсъдими се признаха за виновни и заявиха, че доброволно подписват споразумение за наказание 1 година и 6 месеца „Лишаване от свобода“  при първоначален „строг“ режим  за всеки от тях. 

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право