Затвор за злодей, нападнал непълнолетна и блудствал с нея

Снимка: Архив

Наказание от две години и четири месеца лишаване от свобода постигна Районна прокуратура – Велико Търново за извършител на блудство. Присъдата е произнесена след внесен в съда обвинителен акт на прокуратура.

В. Д. е признат за виновен и осъден за това, че на 15 февруари на автобусна спирка в село в община Полски Тръмбеш, извършил действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на непълнолетно момиче, като употребил за това сила.

Обвиняемият забелязал, че рано сутрин момичето се качва на автобус за училище от последната спирка на селото. В злополучния ден В. Д. призори се прибирал от празненство и бил изпил солидно количество алкохол. Решил да мине покрай спирката, за да срещне ученичката, тъй като я харесвал. Забелязал момичето, което било обърнато с гръб. Приближил се и я сграбчил с ръце през кръста. Момичето започнало яростно да се съпротивлява, да вика за помощ и да се опитва се измъкне.

Въпреки това, обвиняемият успял да извърши блудствени действия, но се уплашил, че някой ще чуе силните викове и ще го заловят и пуснал пострадалата.

По искане на прокуратура В. Д. е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативен съд–Велико Търново.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право