Затвор за момче, убило приятел в катастрофа

Снимка: Архив

Върховният касационен съд остави в сила решение на Апелативен съд – Бургас от 17.08.2018 г., с което е изменена от условна в ефективна 18-месечната присъда на Златомир В. от Бургас.

Златомир е признат за виновен за причиняване на катастрофа и смърт по непредпазливост, след като без да е правоспособен водач и при употреба на алкохол е шофирал автомобил.

Тежкият пътен инцидент е от 31 декември 2015 година. Златомир В., който тогава нямал навършени 16 г., празнувал посрещането на Новата година в к-с “Меден рудник“, с трима приятели. По някое време младежите се качили в колата на бащата на Златомир и компанията пристигнала в Айтос. Там празнувала приятелката на Златомир В.

Към 23.30 ч. потеглили обратно към гр.Бургас. Шофьорът и тримата пътници били без колани.

Към 23.45 ч., на около 200 метра след разклона за гр. Българово, автомобилът навлязъл в ляв завой. В резултат на високата скорост - 125 км/ч, той поднесъл, станал неуправляем, ударил се последователно в дясната и в лявата мантинела, след което спрял под ъгъл в лявата лента за насрещно движение. След ударите в автомобила останал само подсъдимия, а пътниците изпаднали от купето.

Пострадалото момче В. В. било намерено в гориста зона около пътя, на 10 м. от него.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Коментари

Задължително поле