Затвор за мъж, нарушил заповед да не приближава родителите и децата си

Снимка: Архив

Имал тежко пиянство и ставал агресивен

На 7 месеца затвор, при първоначален строг режим, е наказан 43-годишен мъж, който на два пъти нарушил заповед за защита от домашно насилие, издадена по искане на родителите му. Б.И. сключил споразумение с Районна прокуратура в Омуртаг и за двете нарушения, за които ще търпи общо наказание.

До влизането му в затвора се стигнало след тежък тормоз върху родителите му. Те гледали и двете му малки деца, след като жена му го напуснала. Когато се напиел, мъжът ставал агресивен и налитал да бие родителите си. При едно такова изстъпление баща му не издържал и го треснал с брадва по главата. Наследникът едва оцелял, след като дълго бил в кома.

Наказателното преследване срещу напатилия се родител било прекратено, тъй като действал в условията на неизбежна отбрана, припомниха магистрати.

Миналия юни съдът в Омуртаг издал заповед Б.И. да не приближава дома на родителите си, нито тях и децата си за срок от 18 месеца.

На 17 април тази година синът нарушил заповедта и се намъкнал отново в дома на родителите си. Същото направил и на 29 април, когато бил задържан, след като докопал пари и се напил.

Този път нямало физическо насилие над близките му, което довело и до относително по-малкото наказание. Препатилите родители приели тежко това, че синът им влиза в затвора и все се надявали да му дойде ума.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право