Затвор за Неймар и 200 млн. глоба за "Барса" за трансфера му

Гръмоносни облаци може да надвиснат над "Барселона" в скоро време. От Прокуратурата в Испания поискаха изключително тежки наказания за бившия и настоящия президент на каталунците, а именно Сандро Росей и Хосеп-Мария Бартомеу, както и за звездата Неймар за трансфера му на "Камп Ноу". Към всичко това върви и огромна глоба за клуба.

Според вестник "Марка", обвинителите са поискали общо по осем години затвор за двамата ръководители по две обвинения. Първото е за корупция, за което максималната санкция е пет години, а второто е за измама, за която могат да лежат максимум по три години.

Обвинението към Неймар и баща му е за корупция, като и за двамата се искат по две години зад решетките. Освен това, в затвора може да попадне и Одило Родригес, тогавашният президент на "Сантос", който е задвижил сделката.

Освен всичко това, "Барселона" може да отнесе и рекордна глоба от 195 млн. евро за всички нередности около преминаването на играча. Ако обвинението мине, замесените в скандала няма да могат да се занимават с футбол под каквато и да е форма за поне по шест години.

Очаква се скоро процесът да започне и ако се докажат обвиненията, сътресенията на "Камп Ноу" може да се окажат с катастрофални последици.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят