На 20 ноември 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за сряда, 20.11.2019

17 вече са задържаните при акция срещу наркоразпространението в София

Създадоха материал за хидрокостюми срещу ухапвания от акули

България е в топ 3 в ЕС по строителство

Папа Франциск замина за посещение в Тайланд

Чуждите инвестиции нараснаха със 152% Задгранични компании изтеглят капитали от страната

Цената на „Гражданска” нараства до 400% за шофьори с нарушения По-скъпа застраховка за 21 км/ч превишение на скоростта

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 20 ноември 2019

Двама души загинаха, падайки в дупка с вряла вода на пътя в Русия

Застреляха в гръб бургазлия до езерото Вая (обзор) Убитият бил криминално проявен

Украйна ще строи град на Луната

5G мрежата е опасна колкото кафето

Разменяме изложби с Ермитажа 5 години напред Министерство на културата на визита в Москва

Режим на водата в 6 области в страната

Затвор за неуспял изнасилвач

Ефективна присъда 1 г. и четири месеца затвор при общ режим наложи Районния съд в град Нови пазар на 28-годишния кандидат-изнасилвач Васко Й. Той похитил жена на 22 г. в къщата й, но неуспял да довърши намеренията си. Магистрати постановяват да й заплати 3 000 лв. обезщетение за преживения стрес и унижение.

Мъжът нахлул в чужда къща в град Нови пазар на 2 май м.г. посред бял ден. Жената била на двора и той поискал да му отвори, но тя се прибрала и заключила. Васко прескочил оградата и разбил с рамо и крак входната врата. Нахвърлил се върху жената и започнал да съблича нея и себе си. Тя го молела да спре, крещяла за помощ. За късмет край къщата минала съседка, която чула виковете и заварила двамата да се боричкат. Жената влязла и прогонила насилника, който все пак успял да се облече.

По-късно пред полицаите Васко се оправдал, че бил под въздействие на наркотици. По време на съдебното дело адвокатът му обяснявал друго – че бил толкова пиян, че от него не можело да се очаква изнасилване.

Васко наистина е хващан с наркотици преди време, засичан е и да кара под въздействие на дрога и затова през 2016 г. му била наложена условна присъда 4 месеца затвор с 3-годишен изпитателен срок. Опитът за изнасилване е извършен в изпитателния срок и затова магистрати присъединяват 4-те месеца затвор към присъдата.

Васко е на свобода и има право да обжалва пред Окръжен съд-Шумен. Той е баща на 3 деца, препитавал се като строител, грижел се за болен роднина и самият не бил много здрав, отчита съда при налагане на наказанието.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.