Затвор за неуспял изнасилвач

Ефективна присъда 1 г. и четири месеца затвор при общ режим наложи Районния съд в град Нови пазар на 28-годишния кандидат-изнасилвач Васко Й. Той похитил жена на 22 г. в къщата й, но неуспял да довърши намеренията си. Магистрати постановяват да й заплати 3 000 лв. обезщетение за преживения стрес и унижение.

Мъжът нахлул в чужда къща в град Нови пазар на 2 май м.г. посред бял ден. Жената била на двора и той поискал да му отвори, но тя се прибрала и заключила. Васко прескочил оградата и разбил с рамо и крак входната врата. Нахвърлил се върху жената и започнал да съблича нея и себе си. Тя го молела да спре, крещяла за помощ. За късмет край къщата минала съседка, която чула виковете и заварила двамата да се боричкат. Жената влязла и прогонила насилника, който все пак успял да се облече.

По-късно пред полицаите Васко се оправдал, че бил под въздействие на наркотици. По време на съдебното дело адвокатът му обяснявал друго - че бил толкова пиян, че от него не можело да се очаква изнасилване.

Васко наистина е хващан с наркотици преди време, засичан е и да кара под въздействие на дрога и затова през 2016 г. му била наложена условна присъда 4 месеца затвор с 3-годишен изпитателен срок. Опитът за изнасилване е извършен в изпитателния срок и затова магистрати присъединяват 4-те месеца затвор към присъдата.

Васко е на свобода и има право да обжалва пред Окръжен съд-Шумен. Той е баща на 3 деца, препитавал се като строител, грижел се за болен роднина и самият не бил много здрав, отчита съда при налагане на наказанието.

Коментари

Задължително поле