Затвор за педофил, заразил със сифилис 6-годишно дете

Апелативният съд в Бургас потвърди присъдата от 12 години затвор на рецидивист, блудствал с доведената си дъщеричка и братовчедка и. Едното момиченце е на 4 годинки, другото- на 6. В резултат, 6- годишното дете било заразено с първичен сифилис.

Името на осъденият е Петър Петров. Той живеел в ямболското село Сборище на семейни начала с майката на пострадалото 4 годишно дете. когато останали сами у дома, пастрокът влязъл да се къпе, после извикал детето да го гледа гол в банята.

Признат е за виновен в това, че през май 2015 г. и през август 2015 г., в къщата си и в землището на селото, извършил действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на двете малолетни лица. Докато пред по- малкото само мастурбирал, с 6 годишното стигнал по- далеч, като се опитал да я изнасили, но не успял.

Наказанието следва да бъде изтърпяно при първоначален строг режим в затворническо общежитие от закрит тип. Петър Петров е осъден да заплати и по 50 000 лв. на законните представители на пострадалите момичета за причинените неимуществени вреди, съобщиха магистратите.

В решението си въззивният състав посочва, че не намира основания за намаляване на наказанието, че по вид и размер то е правилно определено от първата инстанция, при отчитане на всички налични отегчаващи и смекчаващи отговорността обстоятелства и точно спазване на правилата по Наказателния кодекс.

Подсъдимият Петър Петров е многократно осъждан за извършени престъпления против собствеността, като е изтърпявал и ефективно наказание лишаване от свобода в затвор, съобщиха още от пресцентъра на Апелативния съд в Бургас.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право