Затвор за пиян шофьор, заспал на пътя

Снимка: Архив

Шофьор, който беше заварен пиян и заспал в автомобила на главен път I-7 близо до отбивката за шуменското село Васил Друмев, влиза в затвора за 6 месеца. Симеон И./27г./ от град Смядово е признал вината си е сключил споразумение с прокуратурата, а Районния съд в Шумен го е одобрил. Налагат му и 900 лв. глоба, лишават го от книжка за 1 г. и 10 месеца. Единственото успокоение е, че ще търпи наказанието при първоначален общ режим.

Абсолютният карък беше засечен към 5:30 часа сутринта на 15 септември да дреме във фолксваген. Можело и да му се размине срещата с катаджиите, но понеже изглеждал безпомощен в автомобила охранител на близка фирма подал сигнал, че човек в кола се нуждае от помощ.

Пристигналите на място униформени установили, че тежкото му състояние е от алкохола. Дрегерът отчел 1,6 промила. Дал кръвна проба за анализ и резултатът бил 1,58 промила.

Оказало се, че това не е първо пиянство на Симеон зад волана. През 2011 г. е наказан от Районния съд във Велики Преслав условно на 3 месеца затвор с 3-годишен изпитателен срок, защото шофирал фиат с 1,64 промила.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право