Затвор за ученик, ограбвал деца

Ученик, който заплашил с метален бокс две непълнолетни момчета в Шумен и им отмъкнал джобните пари, ще търпи ефективно наказание - 1 година лишаване от свобода при общ режим на изтърпяване на наказанието. Н.М. е постигнал споразумение с прокуратурата, а Районният съд в Шумен го е одобрил. До навършване на пълнолетие, обвиняемият ше изтърпява наказанието в Поправителен дом към затвора на Враца, пише в съдебното решение.

Месеци делят агресивният извършител от пълнолетие. Той се заканил с бой на две момчета на 29 май тази година. Баткото ги пресрещнал на кръстовището на улиците "Стефан Изворски" и "Селиолу" в Шумен, без да ги познава. От първото дете взел 4 лева. От втората си жертва измъкнал 5 лева. "Давай парите, да не те почвам", заканил се грабителят и децата, по-малки от него с около четири години, се подчинили под страха, че ще ги пребие с металния бокс.

След подаден сигнал до полицията, извършителят от село Кочово, който учел в шуменско училище, бил задържан и оставен за едно денонощие в ареста. Боксът му е отнет, а сега е постановено унищожаване. Тийнейджърът е възстановил откраднатите пари от децата, дължи и близо 420 лв. деловодни разноски, а решението на съда е окончателно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право