Затвор и глоба за пиян, опитал да подкупи катаджии

Водачът карал с 1,25 промила и пробвал да даде 100 лв.

Ефективна присъда от 2 години и 8 месеца лишаване от свобода и глоба от 5000 лв. получи 33-годишен водач, опитал да подкупи катаджии, които го хванали да кара с 1,25 промила алкохол. Присъдата е на Окръжния съд в Търговище и е произнесена в сряда.

Говорителят на Окръжна прокуратура Васил Ангелов съобщи, че осъденият е натрупал досега 20 акта и 15 фиша. В минало имал пробация и лишаване от правоуправление, но към момента се водел реабилитиран.

Престъплението, за което е осъден сега, е станало на 6 август между селата Зараево и Садина, община Попово. Колата на мъжа, „Опел”, била спряна за проверка и се оказало, че мъжът шофира след употреба на алкохол. Той решил да пробута пари на проверяващите, за да си спести главоболия и оставил 50 лв. Те го предупредили да си взима парите, защото ще го арестуват. Нарушителят обаче оставил още 50 лв. и така се стигнало да ареста му. Даден е на съд за шофиране след употреба на алкохол и опит за подкуп. Освен ефективната присъда съдът е постановил да бъде лишен и от правото да управлява автомобил за 2 години. Конфискуват се и 100 лв., които опитал да даде като подкуп.

Коментари

Задължително поле