Затвор и глоба за системен нарушител на карантинни мерки

3 месеца лишаване от свобода и глоба от 10 000 лв. постанови Районният съд в Попово за 26-годишен мъж, който три пъти за седмица нарушил наложената му карантина след връщането му от чужбина. Това съобщиха от Апелативна прокуратура във Варна, уточнявайки, че присъдата е била произнесена задочно, тъй като системният нарушител Хюнай Х. не се явил на делото.

Освен неспазването на карантината той имал зад гърба си три ефективни присъди, като последната изтърпял в началото на тази година. Докато трябвало да стои у дома по време на задължителната изолация,  единия път бил открит във Варна, където извършил кражба. И в Попово успял да се разпише с поредна такава.

От прокуратурата поясняват, че младият мъж се върнал от Белгия на 14 април. Още същия ден нарушил даденото му предписание да не излиза от дома си. Полицаите го намерили в магазин. Три дни по-късно завърналият се у нас, пак не се стърпял и хукнал по улиците, въпреки поредните писмени предупреждения. Третият път отклоняването му от адреса му било установено на 19 април. В единия от последните два случая мъжът стигнал до Варна, където го хванали да краде.

Присъдата на съда в Попово подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Търговище.

По данни на прокуратурата мъжът не е напускал страната в последните месеци.  Освен във Варна имал и кражба в Попово, за която предстояло да му се повдигне обвинение. Близките му пък казали, че май и от чужбина го издирвали за нещо станало при престоя му зад граница.  

 

 

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони