Стотици протестираха в Македония срещу промяната на името

Вълк нападна 74-годишна жена, подплашена крава я спаси

Путин и Ердоган се срещат в Истанбул за началото на сухопътната част от „Турски поток“

Силен трус в Северна Гърция, усетиха го и в Македония

Доналд Тръмп оцени работата си с „шест плюс“

Йорданка Фандъкова: Трима души са потърсили подслон тази нощ Имаме готовност да приемаме и бездомни хора в кризисните центрове, заяви столичният кмет

Автобус пропадна в канавка край Севлиево, пътниците се разминаха с уплаха

Жълт код за дъжд и сняг в цялата страна

Трус от 2.9 по Рихтер разлюля Благоевград

56 снегорина работят в момента в София, всички снегопочистващи машини са били на терен през нощта

Днес е рано, утре е късно Табута и клишета падат като домино

На 19 ноември 2018 да почерпят

Откриха откраднат през 2012 г. шедьовър на Пикасо в Румъния

Мей: Оставка няма да улесни Брекзит Призивите за оттеглянето на премиерката не стихват

Кола блъсна и уби пешеходец на входа на Южния парк в София

Затягат контрола върху застрахователите Предвиждат по-строг надзор на банковия сектор

Еврогрупата единодушно подкрепи изразените намерения на България в областта на банковия надзор, финансовия сектор и качеството на институциите и управлението.

Прогнозират да влезем в чакалнята до юли 2019 г.

Затягат контрола върху застрахователи и пенсионни дружества, заради присъединяването на страната ни към Валутния механизъм II и Банковия съюз. Мерките за засилване на надзора върху небанковия сектор са част от плана за действие, чрез който прогнозират България да влезе в чакалнята за еврото до юли 2019 г.

Припомняме, че министрите от еврозоната единодушно подкрепиха изразените намерения на България в областта на банковия надзор, финансовия сектор и качеството на институциите и управлението, но и напомниха, че от страната се очаква да поеме допълнителни ангажименти с цел постигане на висока степен на устойчиво икономическо развитие и сближаване до момента на въвеждане на еврото.

Мерките предвиждат и да се затегне надзорът върху банковия сектор чрез тясно сътрудничество с Европейската централна банка (ЕЦБ), както и да се промени националното законодателство, като се предвижда до края на годината всички мерки да бъдат одобрени от Народното събрание.

Правителството е поело конкретни ангажименти – подобряване на рамката за несъстоятелността, законови промени, които да се справят с борбата с изпирането на пари и подобряване на управлението на държавните предприятия, како и уреждането на проблемите с несъстоятелността.

Европейската комисия и Европейската централна банка ще наблюдават приложението на тези ангажименти и когато установят изпълнението им, ще бъде взето решение за присъединяване на нашата страна към чакалнята на еврото.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.