Дженифър Анистън показа как захвърля дрехите си

До 1200 лв. помощ за висшисти, които се върнат да работят в България

Бурята „Глория“ удари Испания с най-високата вълна в историята на Средиземно море (ВИДЕО)

Варненската апелативна прокуратура взе на спецнадзор делото за боклука от Италия

Турция инсталира термокамери на летищатa за проверка на новия коронавирус

Разкриха телефонна измама от миналия септември

Протест срещу данъчна наредба на жълтите павета

Великотърновският университет реализира амбициозен медиен проект

Хванаха администратор от прокуратурата в Търговище с 2,96 промила алкохол Срещу служителя тече бързо производство, вече е без работа

Тесен кръг близки и приятели изпращат акад. Благовест Сендов

„Опел“ блъсна пенсионер в Бургас

Нова улица и кръгови кръстовища в Бургас

Сърбия обмисля да помогне на България строежа на “Турски поток”

Девет години чества търновският клуб UN BESO

ГДБОП задържа мъж и жена за трафик на хора с цел сексуална експлоатация в Русе

Защитават паркове и градини в София чрез общинска програма

Йорданка Фандъкова разговаря с граждани на район “Младост” за проблемите, свързани с презастрояването.

Ще се работи за увеличаване на отстоянията при строителство на нови сгради

Галерия за съвременно изкуство в подземията на мавзолея

Темите за презастрояването, новото строителство и защита на зелените площи са на първо място в програма на кандидата за кмет на София Йорданка Фандъкова. На среща с граждани от район “Младост” досегашният градоначалник обяви, че едно от конкретните решения, които предлага на един от най-трудните въпроси в столицата, е терените, отделени за паркове и градини, да бъдат защитени чрез създаване на общинска програма за изкупуване на частните терени, попадащи в тях. Над 100 човека присъстваха на срещата с кандидата за кмет на София от коалиция ГЕРБ-СДС Йорданка Фандъкова и кандидата за кмет на район “Младост” Мария Илиева.

Сред приоритетите на Фандъкова са още увеличаване на отстоянията при строителство на нови сгради в жилищните комплекси. Освен спасяването на парковете и градините, акцент ще бъде поставен и върху защитата на терените, отредени за строителство на детски градини и училища, за които се предлага законова забрана за смяната на предназначението им. Фандъкова припомни, че това ще е вторият пакет от законодателни предложения, които внася в Народното събрание свързани с ограничаване на презастрояването. За по-бързото изграждане на улици в новите квартали се предвижда облекчаване на процедурите за отчуждаване на терени, които са в обхвата на улицата.

През 2017 г. по инициатива на Фандъкова бяха въведени тавани на височината на сградите в различните райони на София и беше премахната възможността за строителство на сгради без ограничение във височината на т.нар. “ъглови имоти”. “Трябва да затворим всички “вратички в законите”, които позволяват да се заобикалят правилата”, каза тя.

По думите є 5 от най-тежките казуса в “Младост”, свързани със строителство в междублокови пространства са били решени и ще продължи работата по останалите. “Категорично пазарът в “Младост” 1 няма да се премахва, каквито слухове има”, уточни кандидатът за кмет на столицата.
Втори православен храм ще бъде издигнат в най-големия жилищен квартал в столицата “Люлин”, анонсира още Фандъкова. Инициативата тя представи заедно с кандидата за кмет на район “Люлин” Милко Младенов.

Фандъкова представи и част от акцентите в програма си за творческа София. Сред тях са изграждане на център за съвременно изкуство “Топлоцентрала” и Галерия за съвременно изкуство в подземията на мавзолея.

Избори 2019. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.