Защо Майкъл Джордан не е най-великият баскетболист за всички времена?

След сезона, в който ЛеБрон Джеймс стана най-добрият реализатор в историята, като надмина 38 387-те точки на Карим Абдул-Джабар на 7 февруари 2023 г., акаунт в Instagram, който следи НБА, припомни отговора на Майкъл Джордан на въпроса дали той е най-великият баскетболист за всички времена. 
Когато търсите аргументи защо Джордан е най-добрият играч в историята, шестте шампионски титли, 10-те голмайсторски приза и дори фактът, че се завръща в НБА два пъти, е рекорд, който му носи слава по целия свят. Но не дотолкова, че той сам да се убеди, че е най-велик. Причината? „Въздушният“ я обясни.
Инстаграм акаунтът Clutch Timе, който има повече от 67 000 последователи, публикува интервюто, което Майкъл Джордан даде на Марвин Р. Шанкен през 2017 г. Тогава Джордан не се поколеба и обясни защо не може да бъде най-добрият играч в историята на НБА.
„Никога няма да кажете „най-великият на всички времена“ за мен. Мисля, че е по-скоро определение на пресата с цел сензации. Никога не съм играл срещу Уилт Чембърлейн или Джери Уест и да кажа сега, че някой е по-добър от другите, е несправедливо. Спечелих шест шампионата, Бил Ръсел спечели 11. Това прави ли ме по-добър от него или него - по-добър от мен? Не. Играем в различни епохи. Когато се опитвате да определите кой е най-добрият за всички времена, това е несправедлив паралел“, каза Джордан в интервю за Cigar Aficionado Magazine през 2017 г.

ЛеБрон Джеймс до 2023 г. има четири титли в НБА - с Маями Хийт (2011-12, 2012-13), Кливланд Кавалиърс (2015-16) и Лос Анджелис Лейкърс (2019-20).

Легендата  на Чикаго Булс игра до сезон 2002-03 с две неокончателни прекъсвания преди окончателното решение за края на кариерата си. Майкъл Джордан се оттегля от НБА три пъти: на 6 октомври 1993 г. с Чикаго Булс, на 13 януари 1999 г. със същия отбор и на 16 април 2003 г. с Вашингтон Уизардс. Той игра в 6 финала от 15 сезона в кариерата си. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Извън терена