Защо на зодиите акъл не им трябва

Овен 
Няма време

Виждате ли го как рие, барабани с пръсти и си поглежда часовника? Принципно той обича да взема акъл. Даже сам пита. Има обаче два мънички проблема, заради които не успява да се възползва от чуждата мъдрост. Първо, нетърпелив е. Несъмнено поради огромната си заетост, Овенът не е свикнал да доизслушва. Дори и привидно да изглежда заслушан, умът му вече препуска към хоризонта, а облакът прах под копитата му е забулил в гъста пелена умните ви  мисли. Второ, Овенът има способността макевиалиански да преиначава съветите, които получава. Така че най-добре не му ги давайте.  

Телец
Знае най-добре

Единствените съвети, които чува, са тези на вътрешния си глас. Не че не обича да го съветвате, обича. Особено когато е изпаднал в поредната житейска драма. Но думите ви са нещо като музикален фон, на който героинята от филма отмята коса и изтрива красиво сълза на фона на залеза. Иначе рогатото не е така благосклонно към наставленията. Опитайте се да му дадете акъл как се прави това или онова. Ха-ха! Изненада. Телето се е превърнало в сприхав дърт бик на корида. Ако не ви питат изрично, мълчете си, за да не се уверите на собствен гръб как точно Телецът не приема съвети. 

Близнаци
Акъл си има

„Акъл не ми трябва, пари ми дай.“ Това ще да е пословица, съчинена от Близнак. И наистина – родените под този знак имат безброй идеи – по всеки повод, за всеки проблем – и за своите проблеми, и за вашите. Не че не биха ви чули, ако се опитате да им дадете акъл... Пробвайте! Само имайте предвид, че съзнанието им е нашарено от белите следи на прелитащи като реактивни самолети мисли. Как да ви обърнат внимание в тази суматоха? Ако случайно хванете затишие, то и вашето предложение може да си пробие път и да бъде чуто. Е, това не означава, че Близнаците ще се вслушат в съвета ви. 

Рак
Иска, но не взема

Ръководен от чистото и свято желание да направи нещата по възможно най-добрия начин, Ракът може да поиска съвет от десетки, дори стотици хора. Той ще изслуша най-внимателно всички идеи. Ще вземе акъл и от старило, и от патило. Ще прекара дълги часове, дни, може би месеци в мъчително колебаене. Накрая ще направи най-логичното след такива обстойни консултации: ще постъпи така, както си е наумил. Не се обиждайте, че сте отделили часове от времето си, за да се опитате да разрешите проблема му. Истината е, че сте му помогнали безкрайно много... да разбере какво всъщност иска. 

Лъв
Краде идеи

Лъвът да иска акъл? Мо-о-оже. Но само когато има задни мисли – да речем, иска да привлече някого на своя страна, да го подлъже да ходатайства за него или да му вади горещите картофи с голи ръце, а може би да го заинтригува с проект, в който иска да го вкара. Още преди да ви е потърсил за „съвет“ той има начертан план, в който вашето участие не е непременно в централна роля. Веднъж щракне ли капанът, Царят на животните знае какво да прави. А иначе на него чужд акъл не му трябва. Единственото мнение, което Лъвът иска, е това, което след това ще си присвои и представи като свое.  

Везни
Обърква се

Някой тук да се е опитвал да дава акъл на Везни? Тази грешка се прави веднъж в живота, максимум два пъти. Везните никога не падат по гръб. Точно като Телците, и Везните са винаги прави.  За разлика от Телците, те са и достатъчно речовити, за да смачкат с думи опиталия се да им даде акъл. Да, не може да бъдат надприказвани, точно като Близнаците. Но за разлика от тях, Везните се озлобяват - колкото по-прав е опонентът, толкова по-упорити и свирепи стават.  Дори когато ви искат съвет, Везните всъщност въобще не ви слушат. Защо ли? Защото вашите предложения само още повече ги объркват. 

Дева
Сам си решава

Вашето мнение е важно за нас. Моля, останете на линия... Девата държи много да чуе какъв съвет имате да й дадете. И това не е само привидно. Ако има търпение, наистина ще ви изслуша внимателно, сякаш разполага с цялото време на този свят. Ако има и желание, ще прояви огромната благосклонност: спокойно и сякаш разговаря с малолетно и малоумно дете ще ви обясни защо няма да се съобрази с вашето мнение. А иначе – Девата въобще не е примряла за скъпоценните ви съвети. Както обикновено, преди въобще да се консултира с вас, тя е проверила всички възможности и е вече взела правилното решение. 

Скорпион
Изслушва внимателно

Скорпионът не би пропуснал да научи нещо повече – ако не за вас, то поне от вас. Така че ще ви остави да го съветвате, дори ще ви задава уточняващи въпроси. Възможно е дори сам да ви помоли за акъл. Част от него не спира да се надява, че все някога ще се намери човек, способен да му даде истински, правилен, разумен съвет. Това никога не се случва. Докато вие говорите, той все повече се убеждава, че не сте наясно с нещата. Скорпионът усеща че няма нужда от помощ, защото е в състояние да намери отговор на всеки въпрос и да проумее и прозре в дълбочина същността на всеки проблем. 

Стрелец
Няма уши да чуе

Казано е в Библията: „Който има уши, да слуша.“ Стрелецът има уши и те му служат за най-различни полезни неща – по тях си окача обиците, маската против ковид и слънчевите очила. Когато го попитате за мнение или съвет, той с радост ви го дава, но и очаква да се вслушате в това, което ви е препоръчал. Доста непоследователно постъпва обаче, когато той получава съвети. Стрелецът не приема чужд акъл, дори и това, което го съветват да е съвсем разумно. Но за да е непоследователен докрай, дори това правило си има изключения и той най-внезапно може да последва съвсем точно съвета ви. 

Козирог
Той е измислил акъла

Знаете ли защо извънземните не отвличат Козирози? Защото няма смисъл. Главата им е непробиваема за чужди идеи и въздействия. Както може да се досетите по рогата, с които изобразяват този зодиакален знак, той е самомнителен, докачлив и опърничав. Козирогът не търси от вас акъл. Акъл си има в излишък. На практика той е измислил акъла. Ако ви пита за нещо, то е по-скоро за информация: къде да намери най-добрия пулмолог, какво да прави, ако изпод капака на колата заизлизат кълба дим, откъде може да се купи най-хубавото вино. Но да му кажете как да постъпва – що за странна приумица? 

Водолей
От низши същества?

Къде се е чуло и видяло кокошката да иска съвет от пилето?! Така се чувства Водолеят спрямо всички останали зодиакални знаци. Много ясно, че ще знае отговорите на всички въпроси. А пък ако самият мозъчен тръст Водолеят няма отговор на даден въпрос, то значи меродавен отговор изобщо не съществува.  Той е интелектуален титан - просветлен, задълбочен, начетен и грамотен. Всички останали не са. Обяснимо е защо не търси от никого акъл - защото знае че няма от кого да го получи. Неговият начин да не приема съвети е като отстоява позициите си в дълги и безсмислени спорове. 

Риби
Слуша сърцето

Рибите слушат съвети, просто не ги чуват. При тях, както обикновено, гласът на разума е заглушен. Понякога го заглушава гласът на алкохола, друг път гласът на любовта, въобще много фактори пречат на родените под този знак да чуват чуждите съвети. Те не се съобразяват нито с нормалната праволинейна човешка логика, нито с мъдростта на писатели, поети и философи. Но пък успяват да вземат правилното решение, като в последния момент се извъртат от вече решеното и се подчиняват на интуицията си. В този смисъл може да се каже, че Рибите следват това, което им подсказва сърцето.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Хороскоп