Защо не сте олимпиец според зодията

Овен

Иска да носи много дини

Ако случайно не сте олимпиец, то е заради един дефект, присъщ на всички Овни. Става дума за абсолютно безумния ви порив да нарамвате по няколко дини под една мишница. Много се разпилявате. Като олимпиец вероятно щяхте да опитате да се състезавате във всички дисциплини. След като не ви се получи, да се врътнете по детски и да си тръгнете. А иначе сте истинско камикадзе и имате големи шансове в бобслея.

Телец

Не си пада по спорта

Не сте решили, не сте станали олимпиец! Телецът е упорито рогато, като се запъне, нищо не може да му се опре. Само че не е много по спортовете. Дайте му на него да спортува пред телевизора, да си боцка мезенца, да си пийва, да му е топло, уютно и удобно - ето такъв спорт обича Телецът. Така е, Телците сте бонвивани. Ако се бяхте включили в зимната олимпиада, най-вероятно щяхте да сте състезател по кърлинг.

Близнаци

Силата му е в друго

С Близнаци наглава не се излиза. Ако пожелаят, ще станат и олимпийски шампиони, стига ентусиазмът им внезапно да не се изпари по средата на подготовката. И макар да сте перфектни за хокеист с вашата пъргава мисъл, адаптивност и способност за екипна работа, участието ви в Олимпиадата най-вероятно няма да го бъде. Не се отчайвайте, силата ви е другаде – на коментаторския стол или пред компютъра, а не на леда.

Рак

Много тревоги не са за него

Влече ви фигурното пързаляне, признайте си. Би било толкова хубаво да летите над леда в троен аксел и осморен тулуп, облечени в лъскав, прилепнал по тялото костюм. Лошото е, че това няма как да стане. Вие сте твърде подробни и изпълнителни, а това ви пречи да видите общата картина и излишно нагнетява напрежението в бездруго тревожната ви душа. Ако бяхте олимпиец, щяхте да се съсипете от тревоги и притеснения.

Лъв

Защото мачка наред

Вие сте летец изтребител, вие сте сокол в полет. Невероятно амбициозни сте и наумите ли си нещо, впрягате целите си ум, упоритост и сила на духа, за да го постигнете. Като олимпиец щяхте да сте страхотен, например в ски свободен стил. Но слава Богу че не сте! Лъвовете сте твърде амбициозни и не бихте се замислили, преди да смачкате, контузите или изблъскате друг спортист от пътя си - при вас това е инстинкт.

Дева

Кара само с успоредни ски

Девата може да кара само с успоредни ски и кънки, понеже в нейния идеален свят всичко трябва да е изрядно и подравнено. Това донякъде усложнява задачата да се класира за следващата зимна олимпиада. Друг проблем може да възникне с маниакалната й любов към антибактериалните кърпички и гелове. Но това че перфекционист и човек на детайла, е идеално за изискващите огромна точност и концентрация ски скокове.

Везни

Могат, ама не искат

Везните може да се класират за участие Зимната олимипйска надпревара. Ама не искат. Не виждат смисъл чак толкова да се напъват. Сноуборд може да се кара и по пистите на курортите. Хем е приятно, хем може да се изфука човек, пък и да си почине. Ако трябва да избираме подходящ спорт за темперамента на Везните, това би бил кърлингът. С Телеца ще са страхотен екип в този мирен и демократичен олимпийски спорт.

Скорпион

Липса на шанс

Имате и таланта, и вътрешната сила да станете истински атлет олимпиец. Но вместо това седите зад бюро и цъкате на компютър. Защо не сте сега в Пьонгянг, на сцената на Болшой театър или в Холивуд? Защото съдбата се е изгаврила с вас. Ако се бяхте родили под друга звезда, сега щяхте да сте на най-високата стълбичка и да слушате химна. Обичате да се заблуждавате, но истината е че това едва ли щеше да се случи.

Стрелец

Няма спортна злоба

Стрелците са смели, атлетични, способни да вземат бързи решения в напрегнати ситуации. Влекат ги колективните спортове като хокей или кърлинг. Защо тогава олимпийците не се състоят предимно от Стрелци? Отговорът е лесен - дефект в мотивацията. За Стрелеца купонът е далеч по-важен от постигането на целите. Те са от поддръжниците на идеята "важно е пътуването, а не крайната цел". Липсва им спортна злоба.

Козирог

Това виц ли е?

Вие? Олимпиец? Това някакъв виц ли е? Козирозите са китайската капка в човешки вариант.

Те са олицетворение на упорството, постоянството и напредъка. Но техният напредък върви напред милиметър по милиметър, а не скокообразно.

Мразят изненадите и не обичат непремерения риск, нито премерения и предпочитат да гледат Олимпиадата от фотьойла вкъщи.

Като методични и организирани хора биха се справили в биатлона.

Водолей

Предпочита да сърфира в нета

Де да имаше олимпийска дисциплина сърфиране из интернет, шампиони щяхте да сте! Водолеите, тези дървени глави на зодиака, тези набедени интелектуалци, не таят в себе си достатъчно агресия, за да станат олимпийски състезатели. Предпочитат мисловната дейност пред мускулите. Това разбира се не значи, че сред олимпийците няма Водолеи, напротив. Но тези изтъкнати спортисти са изключение от правилото.

Риби

По чиста случайност

Принципно вие сте си по-подходящи за летните олимпийски игри - най-вече за плувец. Без шега, според статистиките най-много олимпийски състезатели в плуването са родени под вашия знак. И през зимата бихте се справили разбира се. Бихте се провалили единствено ако покажете слабост на психиката. Мечтаният ви леден спорт е фигурното пързаляне. Изящен и атлетичен едновременно, този красив спорт пращи от романтика.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Хороскоп