На 19 юни 2019 да почерпят

Шофьор помете полицейски шеф на мотор в София

Западът превръща хората в биороботи с айфони

Емил Радев ще е евродепутат от листата на ГЕРБ

Борис Джонсън печели най-много гласове на второто гласуване на депутатите консерватори

Румънец начело на фракцията на Макрон Дачиан Чолош е компромис между Париж и Хага

Солистите Виктор и Евгения: Нашият хор помага да разберете Русия Започна турнето на Кубанския казашки ансамбъл в България

Газ битката САЩ – Русия сваля цената на горивото у нас В хъб “Балкан” се чака, освен руско и азерско гориво, и американски и египетски втечнен газ

Българите никога няма да надхвърлят 7 млн. души По най-лошия сценарий за 80 г. ще се стопим до 2 млн.

Алесандра Амброзио си почива в съседна Гърция

ЕС отложи до октомври решението за започване на преговори с Албания и Северна Македония

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 19 юни 2019

Купуваме 50% по-малко нови коли от гърците Германците ни изпреварват осем пъти по автомобили

Тръмп: Бих обмислил военно нападение срещу Иран, за да не се сдобие с ядрено оръжие

Образователният министър Красимир Вълчев: Още 113 училища стават иновативни 400 от 2400 школа въвеждат подобрения в преподаването

Защо успелите хора са винаги пълни с енергия?

Успехът не е постижение, той е начин на живот. За да бъде човек пълен с енергия, да живее пълноценно в днешната градска среда и да има сили за работни срещи, спорт и време за забавления, той трябва на първо място да бъде дисциплиниран, да бъде като машина. Дисциплината е в основата на всяко начинание, тя е тази, която кара ума да минава в режим на креативност и изпълнителност. Второто нещо, което трябва да постави в съзнанието си, е навикът. Именно правилните навици са изградили най-успешните хора като такива.

УСПЕЛИТЕ ХОРА НА ЗАПАД

Екипът на главния изпълнителен директор на „Apple“ – Тим Кук споделя, че той има свръхчовешка енергия. Негови колеги разказват за случка, която им е направила силно впечатление –  как слязъл от самолета след 18-часово пътуване през по-голямата част от което работил, взел набързо душ в хотелската си стая, след което в продължение на 12-часа нон-стоп участвал в срещи! Някои от останалите участници в срещите били готови да сложат край, но Кук все още разполагал с много енергия.

Тим Кук, Снимка: www.idownloadblog.com

Кук е във фитнеса в 5 часа всяка сутрин. Той споделя, че не може да си позволи да не тренира. Не е задължително, разбира се, да се тренира рано сутрин. Това зависи както от работния ни график, така и от това дали имаме нужда от доза енергия сутрин или пък предпочитаме да разтоварим напрежението от тежкия ден вечер.

Друг пример е главният изпълнителен директор на Nike – Марк Паркър, който е във фитнес залата около 7 часа сутринта. Той тренира по два часа четири дни в седмицата. В останалите три дни Паркър тренира по 60 минути, пише „Forbes”. Паркър не е единствен. Такава е програмата на голяма част от най-успелите бизнесмени по света.

УСПЕЛИТЕ В БЪЛГАРИЯ

Успешните хора си намират време да спортуват ежедневно, защото осъзнават, че трябва да държат телата и психиката си в кондиция, за да се справят с напрежението, дългите часове работа и многото пътувания.Всеки от нас е податлив на стрес и ако не се храним правилно, ако не спортуваме или не спим достатъчно – успехът неминуемо се отдалечава.

„Зад всеки успех в бизнеса стои желязна дисциплина и много тренировки. Именно благодарение на тренировкитеуспявам да повишане самофизическата, но и психическа си издръжливост. Избирам утриннитечасове, защото упражненията сутрин бързо събуждат и подхранват ума и тялото ми.” – казва собственикът на  лайфстайл веригата „Pulse Fitness&Spa” – Паскал Дойчев, който тренира поне пет пъти седмично. Тренировката му, която включва комбинация от кросфит и фитнес упражнения, е високоинтензивна и трае минимум час, като я изпълнява час и половина след закуска.

Въпреки стотиците задачи около своите хотелиерски, строителнии и фитнес&уелнес бизнеси, той казва, че за него режимът на тренировки и хранене в основният източник на енергия, която е необходима да изпълнява задачите си.

“За да влезете в отбора на успелите хора, които движат света – направете първата крачка като започнете да се храните правилно и вкарате в графика си минимум два пъти седмично време за фитнес” – съветва Дойчев.

Екипът му от Pulse Fitness&Spa пъксподеля как сутрин, още с отварянето, фитнес клубовете му в София и Пловдив се пълнят с хора от висшия мениджмънт на водещи български и международни компании. Всъщност,хората на топ позиции като собственици на компании или висш управленски мениджмънт, които следва да са най-ангажирани, в повечето случаи спортуват най-редовно,което ги кара да изглеждат и да се чувстват енергично. Те излъчват страст, жизнеспособност и енергия.

Ако сте решили да започнете от утре „Фитнес и диета” –  не сменяйте решението си.
Първото най-важно нещо, което трябва да поставите в съзнанието си, е мотивацията.
Една от най-добрите мотивации е да имате цел, която може да бъде – нова любовна връзка, предстоящо важно събитие –  бал, сватба, среща на випуска или просто желанието да сте по-красиви за лятото или да бъдете по-здрави психически и физически. Каквото и да си говорим, формата е от значение и колкото и добра душа да сте – опаковката винаги грабва първа вниманието и по-късно разбираме, какво се крие в нея! Създайте си собствена дисциплина, защото именно тя е изградила най-успешните хора като такива. Защото успехът е начин на живот.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.