За всяко бебе засадено дръвче в Долината на химията

Кметът на Девня Свилен Шитов връчва фиданка на бебето и семейството му
Кметът на Девня Свилен Шитов връчва фиданка на бебето и семейството му

За всяко бебе засадено дръвче или Парк на новия живот в Долината на химията е последната екоинициатива на община Девня и завод „Девня цимент”. При стартирането й са засадени 54 дръвчета, колкото бебета са проплакали в индустриалния град през миналата 2015 г., съобщиха от пресслужбата на общината.

По приблизително равен брой са засадени ясен за новородените момченца и каталпи за момиченцата. Дръвчета носят имената на всяко бебе, изписано на табелка, а на целия Парк на новия живот ще има легенда със схема за развитието им и ще бъдат поощрявани най-добрите грижи на семействата, на които са поверени фиданките, обясни за „Труд „ кметът на Девня Свилен Шитов. „Както тези дръвчета намериха своя дом и ще останат в Девня, нека да си пожелаем и децата на Девня да останат тук”, призова Свилен Шитов.

„Детската усмивка е най-голямата награда за всичките ни усилия”, каза изпълнителният директор на „Хайделберг Цимент Груп” за България Стефано Коста.

Инициативата със засаждането на дръвчетата, за да станат голяма гора, ще продължи всяка година, увери кметът. От началото на 2016 досега новородените в Девня са близо 65.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.