За да си издейства отстъпка за имот, Джеф Безос скрил самоличността си, сега продавачът съди брокерите

Бизнесмените и бизнесдамите на този свят не са стигнали до мястото, където са днес, без да овладеят изкуството на сделката – включително Джеф Безос.

Правни документи разкриват, че основателят на Amazon е запазил самоличността си скрита, когато е договарял цената на къща със седем спални на остров Индиън Крийк в Маями, наричан „бункерът на милиардерите“. В резултат на това той си е   осигурил отстъпка от 6 милиона долара.

Това може да е дребна промяна за Безос, който има състояние от 190 милиарда долара, но продавачът, Лео Крис, съосновател на бразилската компания за играчки и електроника Tectoy, не е приел с добро око предполагаемата измама.

Крис съди Дъглас Елиман, брокерската компания за недвижими имоти, която е работила и с двете страни по сделката, и твърди, че е можел да продаде дома си на пълната му цена, ако е знаел, че Безос е купувачът, съобщи The Wall Street Journal.

Бизнесменът обявил къщата, която има винарска изба, библиотека и театър, за 85 милиона долара през май 2023 г. Когато дошла оферта за дома му малко след като Безос платил 68 милиона долара за съседния имот, Крис подозирал, че милиардерът стоеше зад наддаването.

Служител на Дъглас Елиман обаче уверил Крис по телефона, че това не е така, като добавил, че купувачът няма да плати повече от 79 милиона долара за имота.

Крис се съгласил на сделката, но по-късно научил, че всъщност е продал къщата си на организация, свързана с Безос.

В жалбата, подадена в окръжния съд на 11-ти съдебен район в окръг Маями-Дейд, Крис твърди, че познаването на самоличността на Безос би било „силно съществено за неговите преговори и решението му за крайната продажна цена“.

„Дъглас Елиман не успя да изпълни задълженията си към нашия клиент. Те са знаели или е трябвало да знаят кой е крайният изгоден купувач и са представили погрешно този много важен факт на нашия клиент", казва адвокатът на Крис, Дана Клейтън.

Не е необичайно супербогатите да останат анонимни, когато правят оферти за имот поради опасения, че исканата цена ще бъде повишена.

Indian Creek е изключително затворено селище на изкуствен остров в залива Biscayne в Маями. Той беше класиран като най-скъпият квартал в САЩ през 2001 г.

Сред жителите са Том Брейди, Дейвид Гета, Иванка Тръмп, дъщерята на Доналд Тръмп, и нейният съпруг Джаред Кушнър. Островът от 300 акра има 41 парцела с имоти, обвити около престижния голф клуб Indian Creek.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица