За какво се събуждат сутрин зодиите?

Овен

За шеметна активност

По кое време става? Това няма никакво значение, тъй като Овенът е буден, дори когато спи. Често представителите на този знак стават твърде рано. Не защото така обичат, а понеже се свръхактивни и винаги имат важни дела за вършене.

Първата мисъл в главата: Хайде, че закъснявам! Под бремето на предстоящите задачи въздиша тежко под душа. Няколко пъти.

За какво се надига от леглото? Овенът е като ланголиерите на Стивън Кинг. Те се хранят с изминалото време, а той - с извършената работа. Затова и става сутрин - за да засити неутолимия си глад за шеметна активност.

 

Телец

Да хапне, и пак си ляга

По кое време става? Може да се събуди и в ранни зори, особено ако работата го изисква. Но ако не му се налага да бърза, предпочита да отвори очи към 10 и да се излежава до 12.

Първата мисъл в главата: Само половин час още.

За какво се надига от леглото? И той като Овена - от глад, но буквално. Става за да хапне. После пак може да си полегне. Любовта му към меката постеля е толкова силна, че може да си прекара цял ден в сладко лентяйство, като дори може да откаже да излезе, за да се види с приятелите или да отиде на купон.

 

Близнаци

Да се види с хора

По кое време става? Както се наложи. Но не може да се каже, че го прави с радост. Независимо в колко часа се буди, пак му се иска да можеше да си остане да си цъка на телефона в кревата поне още час-два.

Първата мисъл в главата: Къде ми е телефонът?

За какво се надига от леглото? По три причини - първата е, понеже има неотложна работа. Втората, да пусне радиото, телевизора или компютъра, за да разбере какво се е случило, докато е спал. Третата, да се види с хора, все пак. Близнаците не издържат дълго на отшелнически живот.

 

Рак

От чувство за дълг

По кое време става? Докато е още мома или ерген, Ракът с удоволствие си поспива до късно. След като го налегнат грижите за дома и децата, вече няма как да се излежава в кревата. Ако е жена, скача с първото, най-много с второто проплакване на най-малкото дете. Ако е мъж, упрятно се буди в подходящ час, за да се яви (почти) навреме на работа.

Първата мисъл в главата: Никой не ме разбира, толкова съм самотен!

За какво се надига от леглото? От чувство за дълг. Иначе би станал единствено, за да хапне, да пийне и пак да си легне.

 

Лъв

За да зарадва феновете

По кое време става? между ранния и късния следобед. Но само ако е без работа или с плаващо работно време.

Първата мисъл в главата: Леле, снощи какво съм правил!?

За какво се надига от леглото? За да се погледне в огледалото и да се стресне от чорлавата си прическа и торбичките под очите. Насилва се да напусне топлото легло само за да се приведе в перфектен вид, което става след кофа кафе и няколко часа по-късно. Да се огледа в очите на възхитените си фенове (приятели, колеги, познати и непознати), ето това истински осмисля деня на всеки Лъв.

 

Дева

Да въведе ред

По кое време става? Буди се по първи петли, после и по втори, накрая се ококорва гневно, когато към 7 комшията се прибира от купон, пее "Бели ружи", "Бяла роза" и повръща по стълбището. От цялото това изтощение заспива и става чак към 11.

Първата мисъл в главата: Не издържам, много съм уморен/-а!

За какво се надига от леглото? За да почисти, да въведе ред и дисциплина и да раздаде задачи на цялото семейство. Разстройва се единствено, ако се окаже че няма какво да чисти - къщата не се е изцапала достатъчно от последното чистене снощи.

 

Везни

Да купи нещо ценно

По кое време става? Към два-три следобед. Могат да станат и по-рано. Но обикновено не искат.

Първата мисъл в главата: Нямам какво да облека! Последвана е веднага от втора: Дано да не вали.

За какво се надигат от леглото? Основната им мисъл е да се покажат навън в блестящ вид, да видят свят и светът тях да види. За Везните общуването с възможно най-голям брой хора е важно. Имат норматив за деня - не по-малко от 23-ма. Крепи ги още надеждата, че ще успеят да купят нещо марково и ценно, с което да се накипрят, или да го продадат по-скъпо.

 

Скорпион

За да похейти

По кое време става? По-точен би бил въпросът в колко си ляга? А най-често Скорпионът си ляга тогава, когато Овенът става. Нали го помните онзи съсед, който пее и повръща по стълбите във входа на Девата? Е, той е Скорпион.

Първата мисъл в главата: Скорпионът е цар на мрачните цитати. А сутрин най-добре му идва нещо от рода на "смъртта й там мила усмивка,/а хладен гроб сладка почивка!"

За какво се надига от леглото? За да похейти малко в социалните мрежи, да се обади на един-двама души, за да обсъдят снощните подвизи и да изпие една бира, че малко му е лошичко.

 

Стрелец

За купона и сеира

По кое време става? Той може даже и да не си ляга. Стрелецът е като пружина по всяко време на денонощието. Но, като каталяса, и той обича да си поспи до никое време.

Първата мисъл в главата: Къде съм? Май съм си легнал с обувките?

За какво се надига от леглото? От страх да не пропусне нещо интересно, което би могло да се случи, докато спи в безпаметен сън. Понеже се надява, че тъкмо днес може да му се отвори възможност да скочи с парашут, да замине за Африка или да види на улицата как бабичка налага полицай. Стрелецът живее за купона и сеира.

 

Козирог

Защото така трябва

По кое време става? Може да се събуди по което и да е време, няма проблем. Щом се налага, би станал и в ранни зори. Но по принцип това е часът, в който си ляга, така че...

Първата мисъл в главата: Тръгвам! Веднага се захващам. Но първо прехвърля в глвата си какво има да се свърши през деня. Целият този процес трае около минута и половина.

За какво се надига от леглото? Защото има работа за вършене, фейсбук за изръчкване, места, където трябва да се ходи. Козирогът става от кревата по една най-важна причина: защото трябва.

Водолей

Има идеи за обмисляне

По кое време става? По всяко, стига да не е рано сутрин. Е, става и тогава, но с неудоволствие. Добива нещастен вид, защото всички трябва да са наясно, че ранното ставане не е в амплоата му.

Първата мисъл в главата: Ех, сега да имаше кой да ми донесе едно кафе... Колко ли време ще ми трябва да се приготвя? (Времето варира между 5 минути и 2 часа, тоест, никога не се знае.)

За какво се надига от леглото? Как да продължи да спи, когато има толкова идеи за обмисляне, мечти за мечтаене и големи планове за кроене? Водолеят е деен човек и не може цял ден да се търкаля в кревата.

 

Риби

И те не знаят защо

По кое време става? В повечето случаи не е от ранобудните. Ако се наложи да стане рано, е неориентиран и свръхчувствителен. Може да се разплаче при най-малкия повод - примерно, ако си полее дрехата с кафе.

Първата мисъл в главата: Господи, умирам за сън!

За какво се надига от леглото? Представителят на този знак невинаги има отговор на този въпрос. Затова, ако няма кой да го ръчка, може да си остане цял ден в завивките, където да дреме, да чете книжки и да се излежава без грам чувство за вина. Евентуален стимул да стане може да бъде среща с любим човек.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Хороскоп