За липса на маркировка по "зебрите" в Пловдив алармират от Патриотичния фронт

За изтрити пешеходни пътеки и частична или цялостна липса на хоризонтална пътна маркировка и по голяма част от булевардите и улиците в Пловдив алармира общинската съветничка от Патриотичния фронт Нина Гьошева.

"Отсъствието на тези "зебри" създава реални предпоставки за възникване на пътни инциденти не само за велосипедистите, но и за преминаващите пешеходци", твърди съветничката от ВМРО, която редовно се движела с колело по велоалеите из града под тепетата след официалното откриване на велосезона на 2 април.

Нина Гьошева иска до следващата сесия на местния парламент на 21 юни да получи отговор от кмета на Пловдив Иван Тотев кога ще започне полагането на хоризонтална маркировка по главната и второстепенна улична мрежа на града и защо за поредна година се допуска голяма част от тях да остават за дълго време без такава.

Общинската съветничка от Патриотичния фронт пита още кой носи отговорност при възникване на инциденти заради липса на хоризонтална маркировка, кога ще започне полагането й в близост до детски градини, ясли и училища и в обхвата на кръстовищата и има ли достатъчно осигурени средства в бюджет-2017 за всички места, на които се налага.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България