За осем наберете дванайсет. Потрес!

На гол телефон чифте стандарти…

Да не потънем в облака от фалшива любезност

С повече от 30 години опит в модата и живота на висшето общество, Евгени ще отразява за вас горещите моменти от живота на богатите и известните. Лорд Минчев ще се изказва по злободневни теми, ще посочва модните личности на деня, ще бъде в началото и края на червения килим…

Корпоративните глупости ни заливат не като помия, а с душ от добре „обосновани” безсмислици. Вече свикнали на „Вашето обаждане е важно за нас”- пълно лицемерие, излишество и имитация на вежливост, изчаквателните записи на интернет компании, доставки на храна, таксита и дори охранителни фирми, ни карат да чакаме все повече и повече на телефона. Вредите са много.

Първо - губим повече от половин час на ден в слухтене, ако звъннем на няколко „осъвременили” се корпорации.

Второ - не е добре да държим телефона си толкова дълго до главата. Трето - записаните безсмислици промиват мозъка и те карат да се чувстваш нищожество, оставило се на милостта на call- центрове и скрити зад тях корпоративни заблуди. Питам се само - има ли начини да се протестира срещу това безумие, нараснало още повече с информациите, свързани с обработката на личните данни.

Може би трябва да се помисли за бизнес, който веднага като си „свършите работата” да ви осведоми любезно: „Вие току що се изакахте, изпишкахте, нахранихте, свършихте. Да ви донесем ли салфетка…За лилава салфетка натиснете пет, за жълта - четири. Ако желаете да пуснете водата, наберете седем. Вашето изакване е важно за нас. Ако имате газове - наберете 8” … Тогава остава ироничното отношение към проблема и да свикваме с мисълта, че занапред ще се налага за 8 да наберем 12, а за четири да натисним 3.

Главоболието на подобен проблем е в постепенното роботизиране на нещата от живота, когато сме изолирани не само от семейно внимание, когато съседи не се поздравяват, а магазинерките са на ниво „Next, please!” да не потънем в облака от фалшива любезност на дигитализиран глас, комуто е все едно какви чувства оставя във вас, стига Корпорацията да е доволна.

Предстои ли услуга в стил „безсмислена”- за да заспите натиснете 1, за да се събудите, натиснете 2. Аз честно казано и за двете опции, бих натиснал…гаджето си.

Светски салон

Галена ухажвана от топ стоматолог

Прелестната звезда на Пайнер Галена беше една от топ звездите на вечеря, домакинствана от дискретни господа с къси прически и добре подстригани вратове. Мястото на събитието - хотел, чиито притежатели не са съвсем свободни пред закона, даваше простор на още много знаменитости, чиито имена не биваше да бъдат произнасяни гласно. Извън тази уговорка, на съседна маса със семейството си вечеряше стоматологът на звездите д-р Смилен Смилов. Възпитанието на попфолк звездата не допускаше да отмине този светски ентусиаст и Галена намина, за да го поздрави лично.

 

Fashion idol

Лейди Колин Кембъл

Лейди Колин Кембъл - една от биографките на принцеса Даяна и Кралското семейство е модна икона без право на заместване. Отскоро притежател на историческия замък Горинг, наследничката на благородната фамилия не отстъпва на аристократичните персони, за които пише. Родената под знака на зодия Лъв госпожа привлича вниманието ни с тази дреха, поставена под дробната черна на едно фино усещане за мода, което води до размисли и страсти в синьо и златисто. На преден план е още една модна икона, нейното куче, наименувано Михаела Антония Зиади Кембъл, погалено не само от Съдбата, а и от много представители на Кралското семейство.

Дипломация

Ирландски маниери като за Гинес…

Посланикът на Ирландия у нас представи на парти в известен столичен хотел ирландският министър на общинското развитие, природните ресурси и развитието на цифровите технологии Шон Кани. Събитието събра над 350 представители на дипломацията, политиката и интелектуалните среди, под мотото на трилистната детелина.

Посланиците на САЩ и Бразилия, бизнесдами и господа, интелектуалци и много добра бира, бяха фона на това събитие, привършило с отлично настроение и положителни точки за тази чудесна страна. Бирата на вечерта май беше…Гинес.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл