За пети път бяха връчени призовете „Розалина Трутман“

Студенти от специалност „Визуални изкуства, теория и методика“ подредиха в сряда годишната си изложба в галерия „Университетска“ в Педагогическия факултет на Шуменския университет „Еп. Константин Преславски“.
„Това е отчетът ни пред вас и с гордост можем да се похвалим, че изпращаме успешна година“, каза проф. Валери Чакалов, ръководител на катедрата по визуални изкуства. Студентите и преподавателите са показали своите творби в още три художествени галерии – в Габрово, Търговище и Добрич.
По време на експозицията бяха обявени и носителите на наградата „Розалина Трутман“, която се връчва на изявени студенти в областта на визуалните изкуства. Осигурява се за пета поредна година от швейцарската фамилия Трутман, почитател на творчеството на българските студенти. Тази година общият награден фонд е 900 лв.
Носител на наградата за цялостно представяне стана Борис Иванов, магистърски курс.
Наградата за графика е за Йоана Стоянова също магистърски курс. Наградата за пластика получи Добри Добрев, III курс. Награда за живопис спечели Елисавета Ангелова, магистърски курс. За първи път бе дадена и награда за керамика и тя е за първокурсничката Мариана Василева. Раздадени бяха и поощрителни награди.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.