Борисов: Ще дадем 500 хил. лв. за пораженията от урагана във Враца

Немски дарители подпомагат социални заведения в Елена

Стивън Хокинг прави последното си предсказание за края на света два дни преди смъртта си

Само един е кандидат за омбудсман в Благоевград

Гробните места в Търново на изчерпване Поставиха съоръжение с клетки за 144 урни

Гръцките власти конфискуваха над 400 тона вредни храни, внесени от Турция

Рафтинг сезона в Пиринско стартира със стари цени, за 50 лева вдигаш адреналина

Жълт код за поледици в 9 области в страната

Цветан Цветанов: 800 са гражданите от Западните Балкани, които са се сражавали за ИДИЛ

Григор остава четвърти в света, тренира полугол за следващия турнир в Маями

Рублата поскъпна след изборите в Русия

Габрово става столица на магията Над 100 магове от 9 държави ще покажат своите таланти на “Магична Среща Златна Котка 2018”

Принц Хари без предбрачен договор Вярвал, че бракът му ще е продължителен

Енергия за 90 км/ч Култовият дребосък Isetta се възражда на ток

Търговската война на Тръмп Заетостта в американската икономика няма да се повиши, но ще растат цените на много стоки и услуги

За пореден път почистват незаконно сметище до търновския стадион „Ивайло“

За пореден път днес бе почистено незаконно сметище в района на стадион „Ивайло” във Велико Търново. През последните две години и половина Общината оказва необходимата подкрепа на ОП „Спортни имоти и прояви“ и обект Обществено- обслужваща сграда по предназначение за „Спортни зали, офиси и лекарски кабинети” бе социализиран и пуснат в експлоатация. Вътре са настанени и извършват учебно- тренировъчна дейност клубове по киокушин карате, спортни танци, муай тай, стрелба с лък, фитнес и културизъм.

С усилията на служители на ОП „Зелени системи” и ОП „Спортни имоти и прояви”, районът около сградата и бившата Ледена пързалка бе неколкократно почистен, както от избуялата храстова растителност, така и от образуващите се незаконни сметища с битови и строителни отпадъци.

В близост до трафопоста на ул. „Йоновка“, обаче за пореден път се е оформило незаконно сметище, което създава дискомфорт на живущите в района и на спортуващите над 300 души на ден в залите.

Днес по разпореждане на кмета на Община Велико Търново Даниел Панов сметището отново е почистено, отпадъците са депонирани на сметищата за битови и строителни отпадъци.

Общината за пореден път се обръща с апел към всички граждани да спазват разпоредбите на Наредба за опазване на околната среда и да изхвърлят отпадъците на регламентираните за целта места.

До 9 април продължава обявеното Великденско почистване, в рамките на което всички граждани могат да се освободят от ненужни вещи в домовете, мазетата и таваните си, като ги оставят до съдовете за смет, от където ще бъдат извозени своевременно.

Община Велико Търново очаква от Министерство на спорта отпускане на финансиране за реализация на внесеният и одобрен през пролетта на 2015-та година проект за изграждане на тренировъчно игрище и сектори за лекоатлетически хвърляния върху терените, западно от стадион „Ивайло“.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.