За първи път борците без медал от световно

За първи път от 60 години родната борба се връща без отличие от световно първенство. През 1957-а Петко Сираков поставя златното начало в свободния стил от шампионата в Истанбул. Четири години по-късно нашите пропускат Мондиала в Йокохама (Япония), заради неразбирателство кой да води тима, а състезателите буквално са свалени от самолета. Оттогава няма състезание, на което трикольорите да не си идват с медали. Традицията е нарушена едва сега. На шампионата в 15-хилядната зала „Берси“в Париж националите и в трите стила не успяха да стигнат до отличията. Владимир Дубов и Михаил Ганев останаха на крачка от бронза в свободния стил. В малкия финал при 57-килограмовите Дубов бе спрян от монголеца Ерденебат с 2:9, а 32-годишният Ганев (86 кг) загуби от американеца Кох, бронзов олимпийски медалист от Рио 2016, с 0:8.

В последния ден на надпреварата Николай Куртев (65) и Светослав Димитров (74) загубиха още в първите си срещи. Мирослав Киров (70 кг) записа единствената победа – 4:2 срещу унгареца Гулиеш, но в следващия кръг отстъпи пред японеца Фуджинами с 0:11 и българското участие приключи.

Сътресение има не само в българската борба, но и в колоса Русия. След надпреварата при класиците и жените сборная не успя да спечели титла, което се случва за първи път в историята.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт