Днес е Атанасовден

Затворени са проходи и пътища заради обилен снеговалеж

Жълт код за силен вятър в цялата страна

Рекс Тилърсън обеща, че американската армия ще остане в Сирия

Убиха бос на мафията в Гърция

Турция удължи извънредното положение в страната с още 3 месеца

Ограничено е движението за всички превозни средства през Троянския проход

Тир се обърна на пътя Монтана-Видин

С лихвоточки да се плащат данъци Жилищно-спестовните влогове ще може да се наследяват

Двоен самоубийствен атентат в Нигерия взе най-малко 12 жертви

Президентът награди разузнавачи посмъртно Депутатът Таско Ерменков с отличие от министъра на отбраната

Пълна каша с Истанбулската конвенция Няма нужда от нов превод, документът се ратифицира на езика, на който е договорен

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 18 януари 2018

Искрен Веселинов: Ние от ВМРО сме категорични, че няма да подкрепим Истанбулската Конвенция, независимо колко превода и бъдат направени

Болниците искат парите си от НЗОК по съдебен път Въпреки решението на съда, здравната каса отказва да плати надлимитната дейност

За първи път в България ще се направи аутопсия на делфини

Снимка: Архив

За първи път в България ще се направи аутопсия на делфини. Това съобщи д-р Георги Митев, директор на Областната дирекция на Агенцията по безопасност на храните в Бургас, цитиран от “Фокус“.

Той ще участва в екипа, който ще проведе аутопсията на дълбоко замразени два трупа на делфини, които са били намерени през лятото изхвърлени на плажа с нулева степен на разлагане. „Аутопсията ще се извърши в края на месеца в катедра на Университета в Стара Загора, тъй като смятам, че там е единственото логично място да се извърши аутопсията на делфините.

В екипа от специалисти ще се включи и специалистът проф. д-р Назарио от Университет в Падуа, Италия“, каза д-р Георги Митев. „Целта на аутопсията е да се установят причините за смъртта на делфините, тъй като през лятото имаше спорове между рибарите и еколозите кой точно е виновен за смъртта на тези животни“, посочи д-р Митев.

Аутопсията на двата делфина се организира от МОСВ, чиито представители ще присъстват на манипулацията, както и представители на три Областни дирекции по безопасност на храните, които ще направят проби за заразни заболявания при този вид бозайници.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.