За първи път в историята отбор триумфира в класацията за спортист №1 в Пловдив

За първи път в дългогодишната история на анкетата за определяне на спортист №1 на Пловдив отбор триумфира в индивидуалната класация и това е женският волейболен тим на „Марица” (Пд). Момичетата на Иван Петков, който грабва наградата за треньор №1 и чисто нов марков велосипед, спечелиха титлата и Купата на България, а след това се класираха и за групите на Шампионската лига, ставайки първият български тим, достигнал до тази фаза на най-престижното клубно състезание в света на волейбола. Маричанки бяха коронясани от кмета на Пловдив Иван Тотев, който обяви, че никога не се е съмнявал в техния успех, а след това призова съгражданите си да подкрепят в сряда вечер в зала „Колодрума” „жълто-сините” срещу руския гранд „Динамо” (Казан) в двубоя от група С на Шампионската лига.

“Чувствам се удовлетворен, че нашият труд е оценен заслужено. Това признание ни и задължава, защото тепърва ни предстои да защитаваме нашите позиции. Дано да продължаваме по същия начин”, заяви старши треньорът Иван Петков, който не скри изненадата си от избирането на тима му за №1 в анкетата на Община Пловдив за спортист №1 на 2017 г.

„Лично аз не го очаквах. Смятах, че ще получим отделно признание от пловдивската общественост. Това е награда, която ни кара да се чувстваме горди. Нашите успехи са свързани с нашия град. Засега нещата вървят не по план, а повече от добре. Много сме щастливи. Това е едно признание за нашите момичета, които се трудят усърдно. Вървим крачка по крачка и се опитваме да надграждаме, да бъдем с една идея по-добри от предната година. Влизането в групите на Шампионската лига е плод на един дългогодишен труд. Срещу „Динамо” (Казан) в сряда ще излезем да играем добър волейбол и да се надиграваме с един от най-силните тимове в света. Това е първи мач, надпреварата ще бъде дълга, надявам се да излезем с чест от него. Пожелавам на феновете и цялата общественост да ни подкрепят, защото това, което правим, е за тях и за нашия град”, допълни треньор №1 на Пловдив за 2017 г., преди да разреже огромната новогодишна торта заедно със заместник-кмета по спорта Георги Титюков и двукратния олимпийски шампион по кану-каяк Николай Бухалов.

Спортист №2 на Пловдив за 2017 г. стана европейският вицешампион по джудо Янислав Герчев, а на трето място бе класиран бронзовият медалист от световното първенство по карате киокушин от шампионата на планетата в Сибиу (Румъния) Иван Команов. Неговият брат Александър Команов, който през уикенда спечели за трети път световната титла, пък изобщо не бе сред 22-мата номинирани мъже и жени, тъй като гласуването в анкетата приключи преди началото на първенството на планетата по карате в Екатеринбург (Русия).

Две лекоатлетки – състезателката на троен скок Александра Начева и бегачката на средни разстояния Лиляна Георгиева, окупираха първите две места в класацията за най-добър млад спортист на Пловдив за 2017 г., а трета остана шахматистката Виктория Радева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони