На 19 март 2018 да почерпят

Путин печели нов мандат с над 75% Изказа големи благодарности за резултата

ЦИК на Русия: Владимир Путин печели 74,55% от гласовете

Зам.-шеф на ФБР работел срещу Тръмп

Цвета Караянчева: Парламентарният контрол ще повиши демократичната легитимност на Европол

Сестрата на Митко Цонев: Музиката ми дава сила

ЧСИ завели 246 000 дела срещу длъжници Събрали са 1,1 милиарда лева през 2017 г.

Христо Стоичков: Браво, армейци!

„Гласът на България“ раздели съпрузи

Късметлия спечели близо половин милиард от лотарията в САЩ

В топ 10 сме по недостиг на кадри 62% от фирмите трудно намират работници

Евродепутатът Емил Радев: Европейската комисия не ни притиска за конвенцията Не изисквала полови обучения в училищата

Пешеходецът побеждава в центъра на София Тръгват конкурсите за връзката на бул. “Витоша” с Ларгото и улица “Съборна” с Градската градина

Сенатори предупредиха Тръмп да не уволнява прокурор Робърт Мълър, оглавяващ разследването за руска намеса в изборите на САЩ

46 алпийци постъпиха в армията Изпълняват задачи при орлите

За първи път в Пловдив очни операции в 3D реалност

Пловдивска клиника е включена в списъка на престижни очни болници в света, които в момента тестват най-новата система за 3D очни операции – “Ngenuity”. “Луксор” стана първото лечебно заведение в града под тепетата, което добави виртуална реалност в своята операционна. Хирургът слага 3D очила и следи операцията на голям екран вместо да гледа в микроскопа. От операционния микроскоп се използва само оптичната част, която се съчетава със системата и позволява извеждането на екран на перфектен уголемен образ.

“Ngenuity” е ценен инструмент, защото огромният екран се гледа от всички, включително и от асистентите, които могат да се ориентират по-лесно в хода на операцията. Очните специалисти в пловдивската клиника д-р Георги и Тодор Таскови вече оперираха с новата система четири пациентки с катаракта (вътрешно перде) на възраст 50-78 г. и 30-годишна жена от Търговище с очна травма. При операциите бяха съчетани качествата на 3D системата Ngenuity с високотехнологичния микроскоп “Carl-Zeiss OPMI Lumera 700”. Това съчетание позволява операциите с добавена реалност да се превърнат в стандарт в микрохирургията на окото.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.