На 14 ноември 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за четвъртък, 14.11.2019

Полски екстремисти готвели атаки срещу мюсюлмани Задържани са двама от групировката във Варшава и Шчечин

Унгария прие ЕС да я глоби с 1,5 млрд. евро Сумата е 10% от всички съмнителни разходи

Холандия намалява до 100 км/ч скоростта на магистралите Решението ще влезе в сила от 2020 г.

165 лева повече за две трети от учителите Вдигат лекторските часове със 17-18%

Ердоган пристигна в Белия дом

Край на схемата с фиктивни строежи (Обзор) Премахваме законовите вратички, позволяващи да се продават жилища в постройки, които не покриват изискванията

Амортизация на апартамент, отдаван под наем

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 14 ноември 2019

Екатерина Захариева представи възможностите за бизнес с България пред правителството на Намибия

Банков шеф обра трезора и избяга

Предлагат по-висок акциз за цигарите Автоматите на самообслужване без касови бележки

Слагат БДС на ръжения и пълнозърнестия хляб

Един лев за преглед при джипито да плащат децата Предлагат повишаване на цените на 220 клинични пътеки

За Славея и протеста Избрахме по-лесното виртуално несъгласие

Bсички подкрепяме майките на деца с увреждания и техните искания. Аз обаче искам да попитам, а къде са бащите на тези деца? Къде са бащите на всички български деца? Закусват ли? Или се любуват в огледалото? Прочетох десетки мнения по повод публикацията на Славея Сиракова (дъщерята на Илиана Раева и Наско Сираков). Прочетох и онова, което е написала.

Очевидно е какво има предвид и всякакви тълкувания, оправдаващи думите й, са нелепи. Защото „патардията“, както тя се изразява, е вдигната не от майки, изоставили децата си в домове, а от тези, които, съзнавайки предстоящите трудности, са решили да им дадат живот и да ги обичат.

Ето истините, които няма да се харесат.

Истина първа: Славея се зове творец и има собствена „творческа страница“, в която селфитата преобладават.

Истина втора: Сред почитателите на момичето има доста тутманици. Яки, здрави и прави български мъже, изразяващи себе си с виртуални сърчица под постовете й.

Истина трета: Ако всички, възмутени от Славея, бяха опънали палатки пред парламента и бяха подкрепили протеста на майките, депутатите и на крилете на любовта нямаше да могат да припарят до работните си места, камо ли да си играят на оставки.

Истина четвърта: Фейсбук не е създаден току-така, за сладникаво споделяне. Той е много добре замислена платформа, която поема и тушира общественото напрежение, така щото то да не прераства в реални действия и нещо по-сериозно. Тук всеки си мисли, че е изразил съпричастност, написвайки нещо в профила си. И готово – вината, че нищо друго не е направил е заличена. Аз нали подкрепих? Какво повече мога да сторя? Нека не се заблуждаваме – над тази платформа са работили опитни психолози. Опитните мишки в наше лице наистина избраха удобството на виртуалния протест.

Истина пета: Ако протестът на майките не бъде подкрепен от целия български народ, той рано или късно ще угасне в умората си. Именно по тази причина попитах в началото, а къде са бащите? Къде сте, бе, породисти мъжкари?

(Със съкращения)

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (4)

  1. Elizabeth Ancuelova e fucking COBETCKA MYPBA KATO KAKA KYPETA……

  2. Raeva…otrajenie na Slaveya…Pazi boje…ne proglednaha

  3. Истина десета ако имаше народ не виртуален досега никой нямаше да търпи либерали и демократи да съсипват тази държава и да унижават хората всекидневно

  4. Любувам се в огледалото и си оправям кока.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.