Строят 7 детски площадки в „Младост“ Съоръженията струват 280 000 лева

Хиляди учители не достигат в страната Увеличението на заплатите цели справяне с кадровия дефицит

Евакуираха село в гръцкия полуостров Пелопонес заради горски пожар

Голяма част от София без топла вода за 10 дни Правят профилактика и ремонти на топлопреносната мрежа

МВР дава 238 млн. лв. за новите документи Личните карти с чип могат да бъдат издавани най-рано през 2020 г.

Трансплантация спаси живот

Серия от атаки срещу полицаи в Чечня

Взривиха банкомат, взеха около 40 000 лв. (обзор) Ударната вълна изпотрошила и магазин за козметика

Турция пусна жалба в СТО срещу митата на САЩ

Александра Петканова показа коремче по бански (СНИМКИ)

Остава мярката за неотклонение „парична гаранция“ на Габриела Медарова

21-годишен прегази по-малкия си брат с трактор във Врачанско

Косово започна подготовка за демаркация на границата със Сърбия

Ремонтиран път вдигна скоростта през село

Вълните не пощадиха и Слънчевото бунгало Разрушено е укрепването на басейна на властта

За Славея и протеста Избрахме по-лесното виртуално несъгласие

Bсички подкрепяме майките на деца с увреждания и техните искания. Аз обаче искам да попитам, а къде са бащите на тези деца? Къде са бащите на всички български деца? Закусват ли? Или се любуват в огледалото? Прочетох десетки мнения по повод публикацията на Славея Сиракова (дъщерята на Илиана Раева и Наско Сираков). Прочетох и онова, което е написала.

Очевидно е какво има предвид и всякакви тълкувания, оправдаващи думите й, са нелепи. Защото „патардията“, както тя се изразява, е вдигната не от майки, изоставили децата си в домове, а от тези, които, съзнавайки предстоящите трудности, са решили да им дадат живот и да ги обичат.

Ето истините, които няма да се харесат.

Истина първа: Славея се зове творец и има собствена „творческа страница“, в която селфитата преобладават.

Истина втора: Сред почитателите на момичето има доста тутманици. Яки, здрави и прави български мъже, изразяващи себе си с виртуални сърчица под постовете й.

Истина трета: Ако всички, възмутени от Славея, бяха опънали палатки пред парламента и бяха подкрепили протеста на майките, депутатите и на крилете на любовта нямаше да могат да припарят до работните си места, камо ли да си играят на оставки.

Истина четвърта: Фейсбук не е създаден току-така, за сладникаво споделяне. Той е много добре замислена платформа, която поема и тушира общественото напрежение, така щото то да не прераства в реални действия и нещо по-сериозно. Тук всеки си мисли, че е изразил съпричастност, написвайки нещо в профила си. И готово – вината, че нищо друго не е направил е заличена. Аз нали подкрепих? Какво повече мога да сторя? Нека не се заблуждаваме – над тази платформа са работили опитни психолози. Опитните мишки в наше лице наистина избраха удобството на виртуалния протест.

Истина пета: Ако протестът на майките не бъде подкрепен от целия български народ, той рано или късно ще угасне в умората си. Именно по тази причина попитах в началото, а къде са бащите? Къде сте, бе, породисти мъжкари?

(Със съкращения)

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (4)

  1. Истина десета ако имаше народ не виртуален досега никой нямаше да търпи либерали и демократи да съсипват тази държава и да унижават хората всекидневно

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.