За три денонощия видинските пожарникари са гасили 25 пожара

Снимка: ОДМВР

Изгорели са 40 декара иглолистна и 35 декара широколистна гора 500 кв.м лозя и е спасен лозов масив от около 6000 кв.м.

За последните три денонощия от 30 август до 1 септември вкл. видинските пожарникари са реагирали и гасили 25 пожара, съобщават от Областната дирекция на МВР. От тях три пожара са в частни къщи и имоти, два в горски и лозов масив. На 15 сигнали за пожари са се отзовали огнеборците и са гасили запалени сухи треви, като при тях няма нанесени материални щети. Във всичките случаи причината за пожарите е небрежност при боравене с открит огън и късо съединение.

На 30 август, след постъпил сигнал в 2.08 часа, екип на РСПБЗН-Видин гасил запалено външно климатично тяло в к-с „Химик“. Причината – небрежност при боравене с открит огън. Апартаментът бил спасен.

В 19.48 часа постъпил сигнал за пожар в навес, в частен имот в с. Делейна. Причината – късо съединение. Екип от пожарния участък в Брегово потушил пламъците. Огънят унищожил 10 кв.м покривна конструкция, опушени били 5 кв.м стени. Спасена била жилищната сграда в двора.

На 31 август в 2.25 часа постъпил сигнал за пожар в къща в с. Медовница. Причината – късо съединение. Екип от пожарния участък в Орешец потушил пламъците. Огънят унищожил 50 кв.м покривна конструкция. Спасени били две сгради.

На 1 септември в 15.15 часа постъпил сигнал за горски пожар в землището на с. Киреево. Причината – небрежност при боравене с открит огън. Пламъците унищожили 40 декара иглолистна гора и 35 декара широколистна гора. В потушаването на пожара са участвали два екипа на РСПБЗН-Кула, горски служители и доброволци от селото. Спасени били 50 декара иглолистна гора и 50 декара широколистна гора.

В 17.43 часа постъпил сигнал за пожар в местността „Лозята“, в землището на с. Чупрене. Причината – небрежност при боравене с открит огън. Пламъците унищожили около 500 кв.м лозя, спасен бил лозов масив на площ от около 6000 кв.м. В потушаването на огъня е участвал един екип на РСПБЗН-Белоградчик.

За трите дни огнеборците реагирали и на 15 сигнала за пожари без материални щети. Екипите гасили запалени сухи треви и стърнища в селата Винарово и Медовница, в землището на село Дреновец, селата Извоз, Балей, Новоселци и Ново село. Екипите са гасили запалени сухи треви във Видин и запалени отпадъци в Белоградчик.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони