За четвърти път НАП В.Търново посрещна “Мениджъри за един ден”

Като социално ангажирана институция, за четвърта поредна година НАП В. Търново мотивира амбициозни млади хора да открият призванието си, да натрупат практически опит и да създадат професионални контакти с приходната администрация в 17-тата инициатива на „Джуниър ачийвмънт България“ - «Мениджър за един ден"".

Пет девойки, от три учебни заведения - Старопрестолна гимназия по икономика и СУ „В. Благоева“ в гр. В. Търново, както и от ПГЛПИ „Ат. Буров“ Г. Оряховица, седнаха за ден на горещия директорски стол, за да се запознаят с работното ежедневие на Ивайло Здравков, териториален директор на седем области.

Учащите се постараха да приложат на практика придобитите в училище знания и на местата на директорите на трите дирекции в агенцията. В рамките на деня те научиха и много нови и интересни неща. Заместник директорите на дирекции “Обслужване“, „Контрол“ и „Събиране“, разясниха на “мениджърите“ в поли необходимостта и ползите от плащането на данъци и осигуровки.

Независимо, че работата в приходната администрация е натоварена и отговорна, тя е значима за държавата. Служители от НАП В. Търново споделиха ценен опит и добри практики, надявайки се да помогнат на младите хора в избора им на място за професионална реализация.

По традиция, в края на работния ден бъдещите икономисти получиха сертификати и цветя за участието си в инициативата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони