За 101 места за субсидирана заетост кандидатстват общините в Сливенска област

101 работни места с финансовата помощ на държавата ще бъдат разкрити от 1 юни, за срок от 6 месеца, в четирите общини на Сливенска област, съобщиха от областната администрация.

Определената за това финансова помощ от държавата възлиза на 375 324 лева. Ще бъдат наемани безработни лица до 29 и над 50 години, трайно безработни, лица с физически увреждания и такива, които са извън пазара на труда заради ниска или никаква квалификация. Ще получават заплащане по почасова ставка в размер на 3,07 лева, като работещите на пълен работен ден ще вземат по една минимална заплата месечно.

В Сливен ще бъдат разкрити 46 работни места, в Твърдица и Котел - по 18 и съответно 15, като и в трите общини наетите ще са на 8-часов работен ден, ще извършват дейности в поддръжката на общински сгради, зелени площи, почистване на улици и тротоари.

В Нова Загора ще бъдат наети 20 лица, на 6-часов работен ден и ще бъдат натоварени със сходни задачи. Местата по субсидираната заетост са разпределени както в градовете, така и в селата на общините. Областната администрация ще назначи две лица за поддръжка на обекти, държавна собственост.

Предложението на областната администрация ще влезе окончателно в сила след одобрение от социалния министър. Сливенска област получава най-голямо финансиране за субсидирана заетост в сравнение с останалите три области от Югоизточния район - Бургас Ямбол и Стара Загора.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България